2023. június 24.

3 app, amivel elkezdhetjük a spórolást

Azon kívül, hogy mit főzzünk és mit együnk a következő nap a második legfontosabb dolog egy átlag háztartás életében, hogy hogyan tudnánk spórolni valamennyit.

Az elmúlt év inflációja mindenkit arra sarkallt, hogy kicsit megfogjuk a költekezést és húzzunk egyet azon a bizonyos nadrágszíjon. Létezik pár olyan app, amelynek segítségével nyomon követhetjük költekezéseinket és akár felfedezhetünk olyan pénzköltési mintákat, amelyeket egyébként nem feltétlenül vennénk észre, ha nem követnénk a mobilunkon tételesen a kiadott pénz mértékét.

3 app, amely segíthet a problémákon

Költségvetés

Az app neve önmagáért beszél, ráadásul magyar nyelven. Ez az egyik legjobb applikáció, ha szeretnénk figyelni bevételeinket és kiadásainkat. Egyszerűen manuálisan bevihetők ezek a költségek, illetve mind a bevételi, mind a kiadási oldalon lehet részletezni, mire is ment el a pénz pontosan. Minden tételhez tartozik dátum és egy látványos grafikon szemlélteti hogyan oszlik el a kiadás és a bevétel aránya.

Arra is kapunk lehetőséget, hogy hónapokra előre tervezzünk, vagy visszamenőleg ellenőrizzük, mikor mire költöttük a legtöbbet, illetve honnan érkeztek be pénzek. Az apphoz rendelhetünk számlákat is, így ha ezeket integráljuk, automatikusan beírja nekünk, így nem kell feltétlenül egyesével a manuális verzióval bajlódni.

Az app abban az esetben lehet a leghasznosabb, ha sokszor használunk készpénzt, illetve ha androidos telefonnal rendelkezünk, hiszen ez nincs iOS-re.

Spendee

Az előzővel szemben ez egy kifejezetten olyan app, amely akkor a leghasznosabb, ha össze szeretnénk kötni a számláinkat a Spendee-vel és automatizálni szeretnénk a nyomon követést. Ez talán a leglátványosabb a 3 közül, illetve természetesen itt is ugyanúgy van lehetőség manuálisan bevigyük a kívánt adatokat. Alapvetően ingyenes, de számos extra funkciót kaphatunk, ha előfizetünk rá, mint például közös számlát létre lehet hozni, fiókot is meg lehet osztani stb.

Az applikáció letölthető Androidra és iOS-re is

Wallett - költségkövető

A pénztárca elnevezésű alkalmazás azoknak szól, akiknek nagyon céljai vannak az életben, azaz szeretnének valami nagyobb értékű tárgyat, vagy szolgáltatást vásárolni, például venni egy autót, vagy elutazni egy drágább üdülésre. Itt könnyedén beállíthatunk magunknak ilyesmi célokat, terveket és segít nekünk azok elérésében. Pontosan láthatjuk, mennyit kell spórolnunk havonta és meddig, hogy összejöhessen az álom, amit elképzeltünk. Kicsit bonyolultabb a kezelőfelülete, mint az előzőeknek, de hamar meg lehet szokni

Ez is elérhető Androidra és iOS-re is.

Ezek az appok rengeteget tudnak segíteni abban, hogy picit jobban megfogjuk a pénzünket és ne hagyjuk kifolyni a kezünk közül, persze mindezt egy megfelelő mobillal.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram