2022. július 14.

3 tuti tipp a nyaralás alatti netezéshez, tévézéshez

Visszatérő dilemma nyaralás alatt, hogy milyen megoldással biztosítsuk a világháló elérését és a tévézés élményét az otthonunktól távol. Ha már van kiépített wifi kapcsolat szálláshelyünkön vagy hotelban szállunk meg, nincs problémánk. Ha viszont nyaralóban tervezzük a nyári ejtőzést, már fejtörést okozhat ez a probléma.

 

Elég csak kikapcsolódnod, nem kell hozzá lekapcsolódnod a nyaralás alatt sem

Három lehetőséget mutatok neked, hogy a nyaralás alatt se kelljen nélkülöznöd a digitális örömöket. A mobilinternet mindennek a kulcsa, de más megoldások is rendelkezésünkre állhatnak.

 

1. Több mobilinternet igénylése a nyaralás napjaira

Egyszerűnek tűnhet, no de mennyit is érdemes ilyenkor vennünk a plusz mobilnetből? Ha például a Tarr Kft. a szolgáltatónk, kérhetjük a 100 GB-os keretet, mellyel már könnyedén streamelhetjük kedvenc filmjeinket, nézhetjük online a TV adást vagy Youtube-ozhatunk kedvünkre. A streaming szolgáltatásoknak hála, már csak maximum a használt eszközök jelentik a változást, ezen kívül bárhol folytathatjuk kedvenc sorozatainkat/filmjeinket.

Ha használjuk okostelefonunk hotspot funkcióját, wifiként megoszthatjuk családtagjainkkal, barátainkkal megemelt adatkeretű mobilinternetünket. Kábeles csatlakoztatás esetén okostelefonunk USB-n keresztül is képes továbbosztani az internetet. (Android telefon esetén itt találhatunk leírást ennek menetéről)

2. Második SIM kártya igénylése

Legtöbb szolgáltatónál külön SIM kártyával, külön kerettel biztosíthatjuk az internetet nyaralónk, üdülőövezetben található ingatlanunk számára. A megfelelő eszközökkel a kártyán keresztül érkező mobilinternetet használhatjuk fel hálózatunk kialakításához. Ilyen káryát természtesen nem csak erre a célra, hanem tabletekhez, okosotthonokhoz, kamera rendszerekhez is igényelhetünk.

A SIM kártyához rendelt adatkeretet külön megvásárolhatjuk, így az teljesen elkülönül a mobiltelefonunkon használt internettől. A SIM kártyát routerbe is helyezhetjük, így megosztva WIFI kapcsolatként a kifejezetten a nyaraló területére szánt internetet.

Tarr Kft. ügyfélként itt találhatsz erről bővebb információt.

3. Szezonális akciók kihasználása

Mivel nyáron a legtöbb család útra kel és ezzel egy speciális helyzet áll elő az otthoni internet kihasználása terén, a szolgáltatók igyekeznek a szezonhoz passzoló ajánlatokkal előállni. Kifejezetten az üdülőövezetes ingatlanokba, nyaralókba, zártkertekbe kínál hűség nélkül a Tarr Kft. kihagyhatatlan akciókat. Az akció keretében a már otthoni díjcsomaggal rendelkezők netezhetnek és tévézhetnek nyaralóikban kedvezményesen. Az akció keretében számos olyan település területén vehető igénybe a szolgáltatás, mely közelében szívesen szállnak meg a nyaralni vágyók.

A teljes listát és a részleteket itt böngészhetjük.

Tudjunk elszakadni a képernyőktől és élvezzük a nyarat!

Sosem árt a szünet a közösségi média és az internet bújásában is, szóval használjuk ki a jó időt: strandoljunk, vízibiciklizzünk, túrázzunk, fedezzünk fel új helyeket nyaralásunk alatt. Figyeljünk az UV sugárzás veszélyeire és igyunk sok folyadékot. Ha ezzel mind megvagyunk, a közös filmnézés és a napközbeni fotók posztolásával akár este is foglalkozhatunk!

 

Nagy sávszélességű, stabil internetre vágysz?

További cikkek Világháló kategóriában

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram