2022. január 11.

Az 5 leghasznosabb Android TV app

Nemrég írtunk az okostévékről, ahol sorra vettük, miért érdemes beszerezni őket, miben adnak többet, mint hagyományos elődjeik. Ebben a cikkben az Android TV operációs rendszert futtató készülékekkel foglalkozunk, mert a trendek azt mutatják, hogy a mobiltelefonon már nagy népszerűségnek örvendő rendszer idővel meghódítja a televíziókat is.

 

Bevált alapok tévére szabva

Az Android TV, mint nevéből is kiderül, az Android operációs rendszeren alapszik. Ennek legnagyobb előnye, hogy a fejlesztők számára már jól ismert és közkedvelt platform, így talán a legtöbb alkalmazás érhető el rá versenytársaihoz képest. A rendszer kinézetében, használatában is visszaköszönnek a mobilos operációs rendszer jellemzői, ugyanakkor van még mit bővíteni a tévére szánt Play Áruházon mobilos testvéréhez képest. Az áruházat böngészve több, már mobilon vagy tableten bizonyított alkalmazás megtalálható. Ilyenek a különféle videólejátszók, a streaming alkalmazások vagy zenestreaming szolgáltatások.

 

Szerintünk ez az 5 legjobb Android TV app:

Összegyűjtöttük eddigi tapasztalataink alapján az 5 leghasznosabb alkalmazást, mely elérhető Android TV-re. Sokan nem is sejtik, hogy mennyi minden pluszt tud adni egy jól kihasznált okostévé. A következő felsorolásból direkt kihagytuk most a szokásos streaming szolgáltatások (Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video stb.) felsorolását, mivel azokkal már többször is foglalkoztunk.

 

1. VLC Player

VLC Player for Android TV

PC-n már bizonyított a sokoldalú médialejátszó, mely az okostévén is sok lehetőséget kínál számunkra. Segítségével nem csak a tévé háttértárában elhelyezett videókat, hanem NAS-on lévő, vagy a helyi hálózatra helyezett videókat is képes észlelni és lejátszani. Ezt a funkciót a DLNA kapcsolattal hívja életre, mely már nem mai technológia, de láthatólag időtálló. Sokan nem tudják, de a számítógépre telepített VLC Player is kapcsolatba tud lépni okos eszközünkkel, ha azon rendelkezésünkre áll például a Chromecast támogatás, mely a legtöbb Androidos eszköz esetén támogatott. Ezzel a funkcióval laptopról, számítógépről vagy akár mobilról is tükrözni tudjuk a tartalmat a tévé képernyőjére.

 

2. Send files to TV

Ezzel a rém egyszerű alkalmazással fájlokat küldhetünk és fogadhatunk tévénkkel. Ha televíziónk háttértárára kívánunk helyezni egy videó fájlt vagy fotókat, akkor mi sem egyszerűbb a vezeték nélküli küldés-fogadás megvalósításánál, mint használatba venni a Send files to TV applikációt. A tévére telepített app bármilyen más eszközre telepített "testvérappjával" képes kommunikálni, így megvalósítva kettejük között az adatforgalmat.

 

3. Spotify

A népszerű zenestreaming szolgáltatás tévére szánt appjában sem fogunk csalódni. A Spotify Connect segítségével, vagy a Chromecast támogatással akár számítógépről vagy telefonról is vezérelhetjük, indíthatjuk a zenéinket televíziónkon. Nincs is egyszerűbb és univerzálisabb megoldás, mint a tévére bízni a HIFI szerepét is. Egy jó hangfalszettel gyorsan tudunk zenedobozt varázsolni tévékészülékünkből. Bluetooth támogatással rendelkező készülékekhez ráadásul bluetooth soundbart vagy hangszórót is csatlakoztathatunk vezeték nélkül.

 

4. AirConsole

Játsszatok együtt több személyes játékokat! Az AirConsole egy videojáték-rendszer az Android TV-hez. Az alkalmazás különlegessége, hogy nincs szükség egyéb hardverra, a kontrollerek szerepét az okostelefonok tölthetik be. Használatukhoz egyszer hozzá kell rendelni az okostelefonon található alkalmazást a tévén található alkalmazáshoz, és amint létrejött a kapcsolat, WIFI-n keresztül irányíthatóvá válnak a játékok.
Ingyenesen letölthető és számos játék hozzáférhető. Ilyenek például az autós játékok, kvízjátékok, közösségi játékok és még sok más.
Több, mint 90 játék található az adatbázisban, ezek egy része egyszemélyes, más részük többjátékos játékokra készült. A fizetős verzióban több játék áll rendelkezésünkre, érdemes ezt is kipróbálni.

 

5. Plex

Sokkal több van a Plex alkalmazásban, mint elsőre gondolja az ember. Gondolkoztatok már saját, Netflix szerű felhőszolgáltatáson otthonra? Ezzel az alkalmazással, és egy gyors helyi hálózattal megvalósíthatjuk saját, otthoni streaming szolgáltatásunkat. Ha nagy a filmgyűjteményünk, azt egy számítógépre vagy egy NAS-ra (hálózati adattárolóra) pakolva és ezt Plex szervernek beállítva Netflix-szerű élménnyel streamelhetjük helyi hálózatunkról rendelkezésre álló filmjeinket, videóinkat Android tévénken.

 

+1 bónusz:

Soda Player

A Soda Player nem hiányozhat gyűjtésünkből, mivel funkciója megkönnyíti számítógépen tárolt filmjeink televíziónkra tükrözését.

A Soda Playert ezesetben számítógépünkre tudjuk telepíteni, melyen videóinkat elindítva nyílik lehetőség pár kattintással, hogy a tévé képernyőjére vetítsük a gépen lejátszottakat. A vetítéshez szükséges, hogy Android TV-nk támogassa a Chromecast funkciót, mely lehetőséget ad, hogy a videót tükrözzük a képernyőre. A Soda Player támogatja az Airplay technológiát is, így Apple TV-vel is használható.

 

Most a legjobb áron itt vehetsz okostévét.

További cikkek Tévézés kategóriában.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram