2023. június 15.

5 ok, amiért érdemes algát fogyasztani

Több helyről hallhatjuk már évek óta, hogy mennyire egészséges az algafogyasztás.

A Japánok már évszázadok óta ismerik ezt a "trükköt" és esznek nem kis mennyiségű algát. Ha csak a nálunk legnépszerűbb japán ételt a sushit nézzük, gyakorlatilag megkerülhetetlen eleme a japán konyhának. Nem csak jobb közérzetet biztosít, ha táplálékkiegészítőként fogyasztjuk az algát, hanem nagy mértékben hozzájárul az egészségmegőrzéshez, vagy a már kialakult egészségügyi problémák kezeléséhez.

„Az alga az első életformák egyike, amely megjelent a Földön és a szakértők szerint minden mai életforma alapjait is az algák képezik. Talán éppen ezért van olyan tulajdonsága, hogy míg az étrend-kiegészítőként bevitt vitaminoknak csak egy bizonyos százaléka tud felszívódni a szervezetben, addig az alga szinte teljes egészében képes hasznosulni. Ráadásul, ha megnézzük, Japánban a legegészségesebbek az emberek, miközben őket sem kerülik el a káros behatások és a stressz. Az ő étrendjükben azonban nagyon régóta szerepel az alga, ez pedig szorosan közrejátszhat abban, hogy náluk a legmagasabb a várható életkor, az egészséges évek száma és sokkal alacsonyabb a megbetegedések száma is.”

- fejtette ki Gáncs László szakértő.

alga

Az öt leghasznosabb funkciója tehát:

  1. Immunrendszererősítő
  2. Daganatellenes hatással bír
  3. Koleszterincsökkentő
  4. Méregtelenít
  5. Energiát biztosít

Amellett, hogy ilyen hasznos tulajdonságokkal bír, gyakorlatilag felülírja a többi étrendkiegészítőt, így számunkra is sokkal egyszerűbb lehet az élet, hiszen nem kell 4-5 féle dolgot bevinnünk a szervezetünkbe nap mint nap, elég csak algát fogyasztanunk.

Hasznosabb a tabletta helyett a kapszula

„Az ideális összetevők mind természetesek, magas minőségűek és olyan algaféléket tartalmaznak, amelyek nagy hatásfokkal segítenek a szervezet megtisztításában, táplálásában és védekezőképességében. A készítményünk az egyik legkiválóbb algát, a Burma Spirulinát is tartalmazza, ami a legjobban porított formában fejti ki a hatását. A készítmény további összetevői is kiemelkedő minőséget képviselnek és bio minősítéssel rendelkeznek. Amikor algakészítményt választunk, érdemes a tabletta forma helyett a port tartalmazó kapszulát választani; a tabletta préselési eljárása ugyanis csökkenti, vagy akár teljesen meg is szüntetheti az alga kedvező hatásait”

- mesélte Gáncs László, a Vitalgae shop társtulajdonosa.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram