2023. július 10.

98 colos QLED tévét villantott a Samsung

A Samsung Európában is bemutatja az új, 98 colos QLED Q80C készüléket, amellyel tovább bővíti prémiumkategóriás termékportfólióját. Magyarországon július 10-től előrendelhető a készülék. Az új eszközzel még szélesebb választékot nyújt a felhasználók számára, hogy a képminőség és a formatervezés szempontjából is minél egyedibb megoldások közül választhassanak.

A Q80C a mesterséges intelligencia (MI) világát hozza el. A készülék Neural Quantum Processzor 4K felszereltséggel érkezik és az MI felskálázás technológiájával igazítja a képminőséget a szupernagy képernyőhöz, amelynek köszönhetően a megjelenített képek még mélyebbek és élesebbek lesznek. A Quantum HDR+ technológiának köszönhetően pedig a feketék sötétebbek, a fényerő magasabb, így a részletek jobban kivehetők.

A Quantum Dot megoldással a felhasználok így a legvilágosabb jelenetektől kezdve, az erős színekkel teli képeken át, a lehető legtöbb tartalmat magas minőségben tekinthetik meg. A Samsung képernyőin megjelenő élénk színeket a PANTONE ellenőrzi, így a tévénk képe mindig tökéletes lesz.

samsung

A Szemkímélő üzemmódra váltva csökkenthető a szem terhelése, így a felhasználók akár hosszú órákon keresztül is kényelmesen merülhetnek el kedvenc tartalmaikban. A Szemkímélő intelligens képbeállítási mód, amely a beépített fényérzékelő, valamint a napnyugtára-napfelkeltére vonatkozó információk alapján automatikusan állítja be a képernyő fényerejét és tónusát. Az esti órákban a Szemkímélő mód csökkenti a kék fény szintjét, így a képek melegebb tónusának köszönhetően kevésbé terhelhetik a szemet.

A 2023-as Samsung televíziók mindegyike Smart Hub funkcióval érkezik. Az intuitív felhasználói felület egyetlen platformon, kényelmesen teszi elérhetővé a szórakozás megannyi formáját.

A játékok a Q80C Motion Xcelerator Turbo+ rendszeren zökkenőmentesen futnak, és a FreeSync Premium Pro funkciónak köszönhetően a felhasználók a HDR-játékok, a filmek és egyéb tartalmak lejátszása közben is megtapasztalhatják a nem mindennapi felhasználói élményt. Ugyan sokan temetik a televíziót, de azért még a legtöbb háztartásban megtalálható, ám a hagyományos műsorokat felváltották a streaming szolgáltatók, erről bővebben ebben a cikkünkben számoltunk be.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram