2023. augusztus 29.

A Samsung 2025-ben mutathatja be a kihúzható kijelzős Galaxy-t

Nem kapkod a Samsung, kiforrott technológiával készül, de 2025-ben érkezhet a kihúzható képernyős Galaxy

Évekkel ezelőtt a Samsung alaposan megkavarta az állóvizet, amikor bemutatta a Fold kollekciót. A mobilpiac akkor még nem biztos, hogy készen állt erre, és inkább demonstráció volt arra vonatkozóan a Samsung részéről, hogy igen, erre is képesek vagyunk.

samsung

Az elmúlt években a kihúzható képernyős variációra is érkeztek már mindenféle prototípusok és koncepciók, ám figyelembe véve a most már hagyományosnak mondható foldable kivitel gyártási komplikációit és sérülékenységét, nem áll még mindig készen a rollable, hogy tömegtermék legyen.

Ennek hasonló a működési elve, de a megvalósítás és a tervezés még nem lehet azon a szinten, hogy egy valóban használható készüléket kapjunk.

A Samsung ugyanakkor nem kedvtelésből demózta saját kihúzható Rollable Flex paneljét.

Samsung

A Mobilaréna arról számolt be, hogy több iparági forrás szerint is a piaci bevezetésnek ágyazott meg a fent látható prototípus 12,4"-en és 1920 x 1200 pixel felbontáson, amely 49 mm-re összecsukva 5,2-szer keskenyebb, mint 254,4 mm-re széthúzva.

Ez persze csak egy képernyő, és nem teljesértékű kütyü, de már 2025-ben készen állhat a Samsung az esetleges Galaxy Z Rollbevezetésre, méghozzá gyakorlatilag zéró képernyőkávával.

A Z Flip5 amúgy igazán jól sikerült, hogy lekösse az érdeklődők figyelmét, erről és a másik foldable készülékről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram