2023. szeptember 19.

A WhatsApp mégsem lesz tele reklámmal - Cáfol a Meta

Az iparági pletykák szerint a WhatsApp kapcsán azt fontolgatja a Meta, az árbevétel növelése érdekében reklámokat épít az üzenetküldőbe.

Ezek után majd biztosítja annak lehetőségét, hogy aki fizet, reklámmentesen használhassa a platformot. A WhatsApp vezetője azonban tagadja, hogy ilyesmit terveznének, pedig nagy esély van arra, hogy amennyiben van okostelefonod, te is használod ezt a programot.

WhatsApp

Az alkalmazás még mindig kiaknázatlan növekedési lehetőség annak 2014-es, 19 milliárd dolláros felvásárlása után. A Meta állítólag éppen ezért fontolgatja a reklámokat a beszélgetési listában, ahogy a reklámmentességért kért előfizetés lehetősége is terítéken van.

Az divízió vezetéséért felelős Will Cathcart szerint azonban a jelentés nem igaz, nem tereznek ilyesmit.

Az üzenetküldő több mint 2 milliárd havi szinten aktív felhasználót számlál, bevételének nagyját kkv-k adják, ennek platformját 200 millió felhasználó használja.

Zuckerberg tavaly kijelentette, hogy az üzenetküldő és a Messenger lesz a cég következő nagy növekedési hullámának alapja, az üzleti üzenetküldési pedig a cég következő lába.

WhatsApp

A reklámok persze igen népszerűtlenné tennék a felhasználók körében a WhatsAppot, állítólag épp ezért nem lépett még a Meta, és tiltakozott ilyen gyorsan a WhatsApp-csapat.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram