2023. november 13.

Bemutatták a Ai Pin-t - 699 dollárba kerül a jövő technológiája

Bemutatta az Ai Pin nevű AI-kitűzőjét a Humane nevű cég, amely az Apple volt vezetőiből állt össze, a Microsoft támogatásával.

A Humane egy olyan startup a Szilícium-völgyben, amelynek az alapítói az Apple korábbi vezetői közé tartoztak. A neves vezetők vállalata most bemutatta a régóta pletykált terméket, amellyel mindent felforgatnának, de leginkább az okostelefon piacot.

Ai Pin

Az Ai Pin egy AI-kitűző, amely 699 dollárba kerül, ruhára kell tűzni.

Megérintve egyből beszélhetünk egy virtuális asszisztenshez, ami az OpenAI és a Microsoft AI- és felhős technológiáit használja, majd lézeres rendszerrel vetít szöveges és monokróm képet a kezünkre.

A Humane szerint a jövőt nem az arcukon hordjuk, konkrétan itt arra gondolnak, hogy a kevert valóságra építő headsetek nem jó koncepciók, hiába próbálkozik ezekkel még az Apple és a Meta is.

Ai Pin

A Humane ehelyett egy kijelző nélküli eszközben hisz, ami az AI-re építve kommunikál a felhasználóval. A válaszokat a viselő hangján adja, a leveleket pedig összesíti. Kamerája révén gépi látással fotóz, szkennel objektumokat.

Az Ai Pin kitűzővel az AI-t a mindennapok részévé tennék, javítva a képességeinket anélkül, hogy beárnyékolnák az emberiséget.

A Humane egyébként a Microsoft és az OpenAI 241 millió dolláros támogatásával dolgozik.

Ai Pin

Az XR, az AR és a VR olyan technológiák, amelyek új dimenziókat nyitnak meg a valóságban. Ezek az rövidítések az Extended Reality, az Augmented Reality és a Virtual Reality kifejezésekre utalnak, amelyek mind a számítógépes grafikával és érzékeléssel dolgoznak, hogy interaktív és élményeket nyújtsanak a felhasználóknak - az ezzel kapcsolatos összefoglalónkat ide kattintva olvashatod el.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram