2023. szeptember 25.

A 3 legjobb alkalmazás a fényképek és videók elrejtésére

A fényképek és videók valamint magánéletünk ma már a zsebünkben magunkkal cipelt okostelefonra költözött, ezért kellenek a biztonsági alkalmazások.

Rengeteg fotót és videót rögzítünk, amiket esetleg szeretnénk titokban tartani. De előfordulhat, hogy a telefonunk véletlenül valakinek a kezébe kerül, vagy csak úgy átadjuk egy barátunknak, nem is sejtve annak valódi szándékait. Nos, ha Android felhasználó vagy, nem kell aggódnod, mivel számos nagyszerű alkalmazás létezik a fotók és videók elrejtésére.

Alkalmazás

Összeállítottunk egy listát a legjobb fotó- és videóelrejtő programokról.

1. Google Fotók (zárolt mappa)

Bár rengeteg harmadik féltől származó megoldás létezik, amelyeket használhatsz, és ezek közül sokat meg is említettünk alább, személy szerint úgy gondolom, hogy a Google Fotók a legjobb módja annak, hogy megvédd a privát fotóidat és videóidat. Az app rendelkezik egy hasznos "Zárolt mappa" segédprogrammal, amellyel megvédheti az elrejteni kívánt személyes képeit. Miután elrejtette a képeket a Zárolt mappába, azok automatikusan eltávolításra kerülnek a normál Google Fotók könyvtárból, így ezt nem kell manuálisan megtenni.

Ráadásul a fényképek csak ujjlenyomattal vagy mintával történő hitelesítés után tekinthetők meg.

Valamint a Google Fotók nem készít biztonsági másolatot a Zárolt mappába mentett fotókról, és a további biztonság érdekében még azt sem engedi, hogy bárki képernyőképet készítsen a zárolt mappában lévő tartalomról.

2. KeepSafe Photo Vault

Ha használtál már alkalmazást a privát fotóid vagy videóid elrejtésére, akkor biztosan hallottál már a KeepSafe Photo Vaultról. Már jó ideje létezik, és még mindig az egyik legjobb alkalmazás arra, hogy megvédje médiáját másoktól. Az alkalmazás az évek során masszív frissítéseket zsebelt be, így tisztábbá és mindenki számára könnyen használhatóvá vált.

Lehetővé teszi a fényképek és videók zárolását PIN-, minta- és ujjlenyomat-hitelesítési lehetőségekkel, amely után egy rendezetlen és kategorizált mapparácsot mutat.

A mappák bármelyikébe beugorhatsz, hogy hozzáadhassd és megvédhessd privát fényképeid, videóid vagy személyes azonosítóid. Saját új mappákat hozhatsz létre, megoszthatod azokat más KeepSafe felhasználókkal, és mindegyiket mentheted a privát tárhelyére.

A KeepSafe rengeteg fejlett biztonsági funkciót hoz magával, mint például a hamis bejelentkezési PIN-kódok, a betörési riasztások (ahol a betörő szelfije, valamint a sikertelen próbálkozások ideje és dátuma naplózásra kerül), és az alkalmazás álcázása egy másik front-enddel a Secret Door segítségével. De az összes funkciót egy fizetős fal mögé rejtik, és azt ajánlom, hogy szerezze be, ha valóban meg akarja védeni a privát médiáját.

Főbb jellemzők:

Könnyen használható
PIN-, minta- és ujjlenyomat-hitelesítés
Privát felhőalapú tárolás

alkalmazás

3. 1Galéria

Az 1Gallery lényegében egy fotógaléria alkalmazás a fényképek és videók kezelésére. Ennek az alkalmazásnak az elsődleges jellemzője azonban a virtuális páncélterem, amely erős titkosítással rejti el a fényképeket és videókat. A Play Store-ban számos olyan alkalmazás található, amely lehetővé teszi a fényképek és videók elrejtését, de ezek csak a .nomedia kiterjesztést használják, hogy a médiafájlokat ne lehessen átvizsgálni.

Ha azonban az 1Gallery alkalmazást használja a fényképek és videók elrejtésére, senki sem találja meg a médiafájlokat még root jogosultságok megszerzése után sem. A fényképek és videók elrejtéséhez három jelszómód áll rendelkezésre, köztük a PIN-kód, a minta és az ujjlenyomat.

A funkciók tekintetében is van sötét mód, különböző fájlformátumok, mint a RAW és SVG támogatása, kereséskezelés, videó, és, ez is használható, úgy mint egy fotószerkesztő Androidra. Mindent egybevetve, ha a legjobb alkalmazást keresi a fényképek és videók elrejtésére, akkor a titkosított széf, a gyönyörű design és a mindent egyben megközelítés miatt az 1Gallery-t ajánlom.

Főbb jellemzők:

Titkosított páncélterem
Fényképek elrejtése PIN-kóddal, mintával és ujjlenyomattal
Egyszerű galéria alkalmazás
Könnyen használható
Sötét üzemmód

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram