2023. július 17.

Ezek az alkalmazások zabálják az akkumulátorod - Mutatjuk a 20 legtöbbet fogyasztót

Manapság már mindenre van alkalmazás, a Pinteresttől a pilatesig, a vonatjegyektől a Tinderig az alkalmazások kezdik átvenni az uralmat a telefonunk felett, és emiatt gyorsabban lemerülnek az akkumulátoraink.

Mivel az okostelefon-felhasználók 93%-a elismeri, hogy naponta használ alkalmazásokat, a telefonunk akkumulátora kezd szenvedni, és a nap végére telefon nélkül maradunk.

alkalmazás

Szerettük volna kideríteni, melyek azok az appok, amelyek a leginkább igénybe veszik a telefonunkat, ezért egy tanulmányt végeztünk, hogy kiderítsük, melyek a titkos telefongyilkosok.

A 100 legnépszerűbb alkalmazás elemzésével sikerült megállapítani, hogy melyek azok az, amelyek leginkább lemerítik telefonunk akkumulátorát.

Amikor azt vizsgáltuk, hogy mely appok a legigényesebbek a telefonunkon, három dolgot elemeztünk:

az egyes alkalmazások által használt alkalmazásokat, például a helymeghatározást vagy a kamerát, az általuk használt akkumulátor fogyasztását, valamint azt, hogy elérhető-e a sötét üzemmód.

E három tényező eredményeit kombinálva ki tudtuk számolni, hogy a 100 legnépszerűbb közül melyek követelik a legtöbbet az akkumulátorból.

A Fitbit a 16 elérhető funkcióból 14-et enged a háttérben futni, köztük kifejezetten a négy legigényesebbet:

a kamerát, a helymeghatározást, a mikrofont és a Wifi-kapcsolatot.

A közösségi média appok együttesen hatot tesznek ki a telefon akkumulátorát leginkább igénylő 20 alkalmazásból. A Facebook, az Instagram, a Snapchat, a Youtube, a WhatsApp és a Linkedin átlagosan 11 extra funkciót enged a háttérben futni, például a kamerát, a wifi-t, a helymeghatározást és a mikrofont.

Ezek mindegyike több energiát igényel, és végső soron többet követel a telefonjától és annak akkumulátorától.

Na, de akkor következzen a várva várt lista ezekről az alkalmazásokról

 1. FitBit
 2. Skype
 3. TikTok
 4. Facebook
 5. Airbnb
 6. Instagram
 7. Amazon
 8. Booking
 9. Snapchat
 10. Telegram
 11. Tinder
 12. WhatsApp
 13. YouTube
 14. Zoom
 15. LinkedIn
 16. Teams
 17. Ryanair
 18. Bet365
 19. Twitter
 20. Amazon Music

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram