2023. május 29.

Íme pár kevésbé ismert App, ami semmiképp sem hiányozhat a mobilodról!

Bármilyen okostelefonunk van, legyen az Android alapú, vagy iOS, a legtöbb felhasználó elmondhatja magáról, hogy rengeteg app van feltelepítve készülékére.

Általában ezeknek a 80%-a élete során egyszer kerül alkalmazásra valamilyen adott célfeladatra, egyébként pedig ott pihen a mobilon teljesen feleslegesen. Ezzel szemben vannak olyan appok, amelyek semmilyen körülmények között nem hiányozhatnak mobilunkról.

Tájékozódás

Manapság elképzelhetetlen a közlekedés GPS és térképapplikációk nélkül. Anno még kuncsorogva néztük a GTA jellegű játékokban, hogy mennyivel könnyebb úgy autózni egy ismeretlen városban, hogy az egyik alsó sarokban ott egy mozgó térkép, ahol látjuk épp hol vagyunk és azt is, merre kell mennünk pontosan ahhoz, hogy odaérjünk a megfelelő úti célra. Ma már hétköznapi és egyértelmű, hogy az okostelefonunk ki van rakva a szellőzőre és ezt élőben is átélhetjük. A legnépszerűbbek ugyebár a Google térkép és a Waze, utóbbi főleg a rendőrök és a sebességmérő kamerák elkerülése végett. Ha unjuk ezeket, akkor érdemes megnézni a HERE We Go-t ami egy sokkal letisztultabb designnal rendelkezik, illetve a Sygic, ami pedig leginkább az offline, letölthető térképek kedvelőinek szerencsés.

Vásárlás

Még a mai napig látni sajtcetlivel bóklászó embereket a közértekben, ami elég megdöbbentő 2023-ban. Bár érthető, ha valaki nem szeretne mindent digitalizálni az életében, azért egy bevásárlólista applikáció elég sok konfliktustól mentheti meg az embert főleg, ha összekapcsolja az adott listát élete párjával. Ilyen például a Listonic, ami talán a legnépszerűbb, de emellett léteznek más alternatívák is. Például a nemrégiben frissített LIDL Plus app-ban már megjelent egy bevásárlólista, ami picit azért még kezdetleges, de ha sokat járunk az említett boltba, akkor elég kézenfekvő lehet. A másik érdekesség a témában a Bring, amit főleg arra fejlesztettek, hogy a család legkisebb tagjai is tudjanak segíteni. A legnépszerűbb élelmiszerek mellett találhatók ikonok, amelyek segítenek a tájékozódásban.

Jegyek

A jegyeknek több típusa is van persze, kezdjük a közlekedéssel. Manapság a belföldi közlekedés applikációi nem is néznek ki olyan rosszul és egész jól használhatóak. a BudapestGO például kiváló arra, hogy vegyünk magunknak jegyet és érvényesítsük azt, vagy épp a MÁV applikációja, ha vonattal szeretnénk utazni.

A jegyek másik típusa a koncert, vagy épp színházjegyek. A jegy.hu-nak már van ilyen app-ja, amelynek segítségével könnyedén a mobilunkról vásárolhatjuk meg kedvenc előadónkra a koncertjegyet, illetve ami talán még ennél is hasznosabb, az a TicketSwap, ahol mások által felrakott jegyeket vásárolhatunk töredékáron. A rendszer teljesen biztonságos, hiszen új QR kódot generál, nem lehet eladni 4-5 másik felhasználónak egyszerre, ezért mindig javasolt használni és nem csak megvásárolni egy PDF-et e-mailben.

Természetesen mindenre van alternatíva, így ezekre is, de szerintünk a felsorolt app-ok használhatók és barátságos külső megjelenéssel rendelkeznek.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram