2023. október 11.

Megszólalt az Apple: Nem kell félni az iPhone 12-től

Nagy botrányt kavart, hogy a franciák nem csak betiltották az iPhone 12-t, de a piacon lévő mobilok visszahívását is kilátásba helyezték, túlzott sugárzás miatt.

Most az Apple természetesen reagált a történtekre, az ügynek pedig most pont került a végére.

A cég azt is közölte, hogy együttműködnek a franciák sugárzási teszten előírt követelményeivel, így szoftverfrissítés érkezik az iPhone 12 mobilokra, azok pedig statikus felületen többé nem használnak több energiát.

Apple

Az Apple vitatta a francia hatóságok teszteredményeit, korábban a világ számos hatósága ellenőrizte és megfelelőnek találta az iPhone 12 mobiltelefonokat.

Most végre azonban mindent elmagyarázott az Apple, miért adódtak félreértések.

A gyártó szerint az iPhone mobilok több mint egy évtizede olyan szenzorokkal rendelkeznek, amelyek érzékelik, ha a mobil közel van egy ember testéhez: ilyenkor a jelerősséghez használt energiát csökkentik a telefonok. Amikor nincsenek közel, hanem például egy asztalon vannak, akkor az energiaszint emelkedik - írja az ITCafé.

A franciák mindenesetre olyan frissítést kapnak, amely kikapcsolja ezt a testérzékelő funkciót, így a sugárzási szint mindig alacsonyan marad.

Apple

Az Apple kiemelte aztis, hogy a frissítés nélkül is tökéletesen biztonságos iPhone 12 mobilokat használni, és mindig az is volt, egyetlen iPhone 12-tulajdonosnak sem kell aggódnia.

2020-as megjelenésekor világszinten átment minden ellenőrzésen az összes készülék, megfelelve a szabványoknak, azóta pedig semmilyen változás nem történt, ami ezt módosította volna.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram