2023. október 23.

Csökkentek az Apple iPad árak - A Pro ára 100 ezerrel lett olcsóbb

Az Apple kedd délután teljesen váratlanul bemutatott egy új Apple Pencilt, ami olcsóbb lett mint az elődök, ám kevesebb funkcióval is rendelkezik.

Az új toll mellett azonban más változások is történtek az Apple Store-ban, amit már csak a szemfülesebbek vehettek észre: csökkent az iPadek ára, nem is kicsit.

Mindez elsőre hihetetlennek hangozhat, a helyzet azonban az, hogy nem ez az első ilyen eset. Az Apple a szeptemberi eseménye után a legújabb iPhone-ok árát csökkentette az előző generációhoz képest. Ez annak köszönhető, hogy a tavalyiakhoz képest jelenleg sokkal kedvezőbb a forint–dollár árfolyam, így a cég nem kényszerül arra, hogy csillagászati árakkal dolgozzon.

iPad

Az 5. generációs Air például 45 ezer forinttal lett olcsóbb, míg a 10. generációs iPad árából 60 ezret nyesett le az Apple.

A 12,9 hüvelykes, M2-es chippel szerelt Pro például a korábbi 650 ezer forintos ajánlott fogyasztói árral szemben már százezer forinttal kevesebbért, tehát 550 ezer forintért is beszerezhető.

A 11 hüvelykes Pro 70 ezer forinttal lett olcsóbb, míg a 9. generációs, iPad 25 ezerrel lett kevesebb.

A Supercharged csapata biztos forrásból értesült arról, hogy még ezen a héten bemutatják a frissített modelleket egy zártkörű sajtóeseményen - ám ez nem történt meg.

A cég tabletje az egyik legjobb megoldás a piacon, de hogy kell-e nekünk, arra ebben a cikkben próbáltunk meg választ keresni.

iPad

2022 végén az Apple piacra dobta az M2 chippel szerelt iPad Prókat, illetve az alap modell 10. generációja is ekkor jelent meg.

Most úgy tűnik, hogy újabb frissítés érkezik, ezúttal az az alapmodell is ráncfelvarrást kap. A mostani frissítés várhatóan csak kisebb változásokat fog hozni, és leginkább csak a belsőt fogja érinteni. Az új Air megkaphatja az M2-es Apple Silicon chipet a mostani M1 helyett, a Mini pedig megkaphatja az A16 Bionic processzort. A múlt héten felröppent pletykák szerint az Apple rajta van azon, hogy megoldja a „jelly scrolling” jelenséget, ami miatt a képernyő egyik fele gyorsabban frissítette a megjelenő tartalmat, mint a másik.

Önmagában egy tableten nem minden esetben jó dolgozni, hiszen az érintőképernyőn kellene írni. Viszont, ha csatlakoztatunk hozzá vezérlő perifériákat, akkor már lényegesen jobbá válik a helyzet. Illetve az aktív tollak támogatása behozhatatlan előnyt tudott szerezni a laptopokkal szemben.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram