2023. november 06.

Apple Watch Series 10 már vércukorszintmérést is kínálhat

A Bloomberg nem tartja kizártnak, hogy az Apple Watch Series 10 már vércukorszintmérést is kínál majd.

Nemrég mutatkozott be az Apple Watch Series 9, de máris az új generáció került fókuszba. A Bloomberg nem tartja kizárnak, hogy az új egészségfunkciókkal érkezik majd, ami nem kizárólag a piacon elérhető technológiák integrálását jelenti majd, hanem teljesen új területeket fed le.

A vényomásmérés és alvási apnoé észlelés mellett esélyes lehet a vércukoszint-mérés, amiről Tim Cook először hat éve beszélt a glasgowi egyetemen.

Apple

A noninvazív eljárás abszorpciós spektroszkópiával állapítaná meg a vér aktuális glükózkoncentrációját annak függvényében, hogy mennyi sugárzás nyel el és küld vissza a szenzorra. A technológia elsősorban a megelőzés szempontjából nyújthat segítséget, egy belsős informátor megerősítette, hogy a kialakult betegség kontroll alatt tartása nem célja a funkciónak, csak a megelőző, prediabétesz-állapotokra való figyelemfelhívás a folyamatos ellenőrzés által kirajzolódó tendenciák alapján.

Aki sportoláshoz keres okosórát, számos szempontot kell figyelembe vennie ezekről bővebben ebben a cikkünkben írtunk. Fontos, hogy Androidos vagy iOS telefonhoz keresünk tökéletes kiegészítőt, és azt is pontosan kell tudnunk, hogy a sportoláson kívül szeretnénk-e másra is használni.

Apple Watch Series 9 nem más mint az Apple vezető okosórája a piacon, amely számos sportfunkciót kínál. A beépített pulzusmérővel, GPS-szel és EKG funkcióval is rendelkezik, de véroxigénszint mérésével segít nyomon követni az egészségügyi állapotot.

Apple

Az Apple Watch emellett számos alkalmazással és személyre szabható funkcionalitással rendelkezik, ha iPhone-t használunk, és belefér a keretbe, akkor ezzel semmiféleképpen nem nyúlhatunk mellé, hiszen nem csak a sportolás során, hanem a mindennapi életünk során is tökéletes társ lehet még éveken keresztül.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram