2023. június 05.

Mivel rukkol ma elő az Apple? Hamarosan kiderül, ismét megváltoztatják-e a világot

Ma kezdődik azWWDC az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol a fejlesztők részt vehetnek előadásokon és találkozhatnak az Apple mérnökeivel. Az Apple 2023-as rendezvényét június 5-9. között online eseményként rendezik meg, kiválasztott fejlesztőket és diákokat pedig a hétfőn kezdődő különleges keynote-napra hívnak meg.

A WWDC-vel az Apple a fejlesztőknek nyújt első pillantást az új iOS, iPadOS, macOS, watchOS és tvOS frissítésekre, valamint lehetőséget biztosít az Apple mérnökeivel való kapcsolattartásra a mérnöki üléseken, az egyéni laborfoglalkozásokon és az Apple fejlesztői fórumokon keresztül. A diákokat arra is meghívják, hogy vegyenek részt az éves Swift Student Challenge versenyen, ahol nyereményeket és egy Apple Park-látogatást nyerhetnek.

De következzen az, ami mindenkit érdekel, vagyis, hogy milyen bejelentések várhatóak az Apple részéről:

A WWDC-n a hardver soha nem biztos, hogy lesz hardver, és vannak olyan évek, amikor az Apple teljes egészében a szoftverekre koncentrál. 2022-ben láthattuk a MacBook Pro és a MacBook Air bemutatását, 2023-ban pedig legalább egy hardveres termék bejelentésére számítunk.

A pletykák szerint az Apple a WWDC-n fogja bemutatni a régóta pletykált AR/VR headsetet. A WWDC-bemutató időt ad a fejlesztőknek, hogy alkalmazásokat tervezzenek az eszközhöz az év későbbi megjelenése előtt.

Az Apple a headset bejelentésére utalva egy "új korszak" hajnalát és a fejlesztők számára az "új világok kódolásának" lehetőségét ígérte.

Az eszköz elvileg mind a kiterjesztett, mind a virtuális valóság képességei ötvözi, és itt a Digital Crown-szerű vezérlőgombbal lehet majd váltani. Ha igazak a pletykák akkor egy derékon hordható külső akkumulátor látja majd el energiával.

De a pletykák között szerepelnek még:

  • 4K mikro-OLED kijelzők
  • Nagy teljesítményű Apple szilícium chipek
  • xrOS operációs rendszer dedikált App Store-ral, egyedi FaceTime-élménnyel, valamint iPhone- és iPad-alkalmazások futtatásának lehetőségével.
  • Gesztusalapú vezérlési módszer fizikai vezérlő nélkül.
  • Több mint egy tucat kamera, amely képes arckifejezések olvasására, testmozgások érzékelésére és a környező területek feltérképezésére.
  • Íriszszkennelés a hitelesítéshez.

Ezen kívül érkezhet még a 15 hüvelykes MacBook Air is, ugyanis Mark Gurman szerint az Apple egy nagyobb, 15 hüvelykes MacBook Air, egy frissített 13 hüvelykes MacBook Air és egy új 13 hüvelykes MacBook Pro modellel is készül. A 15 hüvelykes MacBook Air lehet az egyik olyan gép, amelyet az eseményen jelentenek be.

Az új 15 hüvelykes MacBook Air mellett úgy tűnik, hogy az Apple a Mac Studio új változatának piacra dobására is készül.

A vállalat két új asztali gépen dolgozik, amelyek M2 Max és M2 Ultra chipekkel rendelkeznek, és mindenben megegyeznek a Mac Studio-val.

Ha érdekel, itt követheted.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram