2023. november 20.

Átalakult a Google Maps - 4 hónapja bejelentették, most nálunk is élesedett

A napokban mindenki készülékén a szokásosnál is jobban átalakul a jól megszokott Google Maps.

A térképalkalmazás az utóbbi időben alaposan ráhasalt az újításokra, így hamarosan például felfejlődik a navigációs funkció, tovább csiszolják a forradalmi immerzív nézetet, az útvonaltervező és a Lens in Maps funkció is jobbá válik.

Google Maps

A felsorolt újdonságok azonban csak az előttünk álló hónapokban fognak élesedni, előbb külföldön, aztán nálunk is elérhetők lesznek az egyik legismertebb online térképalkalmazás új funkciói.

Van azonban egy nagyon fontos újítás, ami már most a napokban, méghozzá világszerte szinte mindenhol és egyszerre lép érvénybe.

Átalakult a Google Maps kinézete és színezete.

Az újrafestést már augusztusban elkezdték tesztelni, de nem különösen verték nagy dobra a dolgot, így a legtöbben még csak nem is sejthették, hogy a megszokott színséma hamarosan elbúcsúzik.

A vízfelületek halványabbak lettek, az erdőségeket jelölő zöld több helyütt szintén világosabbá vált, míg az utakat fehérről/sárgáról kékes-szürkére variálták át.

Google Maps

Mondjuk ki őszintén, az alkalmazás mobilos nézete, összességében sokkal színtelenebbé vált, mint korábban bármikor.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram