2023. október 02.

Egészen meglepő Atari konzol érkezik 99 dollárért

Megfizethető Atari konzol van a láthatáron, a hamarosan debütáló újdonság négy klasszikus platformot hoz egy tető alá.

A My Arcade újra megdobogatja a retro-játékosok szívét, hiszen bemutattak egy masinát, amivel 200-nál is több, hivatalosan licenszelt Atari 2600-as, 5200-as, 7800-as és árkád játékot tesznek játszhatóvá egyetlen konzolba sűrítve.

Atari

Az Atari a videojáték-ipar úttörője, minden idők legikonikusabb játékainak, köztük a PONG-nak, a Breakout-nak és az Asteroids-nak a felelőse. A céget 1972-ben alapították, és több mint 50 éves gazdag történetével a világ egyik legrégebbi videojáték-gyártó cége. Az innovatív játékmenetre és a csúcstechnológiára összpontosító Atari mindig is a játékipar élvonalába tartozott, és a sok mobiltelefonos játék között üdítő valami ennyire retrót is látni.

Hivatalosan licencelt, teljes mértékben játszható címek között olyanokat találunk mint az Asteroids, Centipede, PONG, Breakout, Missile Command, Warlords és még sok más.

A rendszer közvetlenül a TV-hez csatlakoztatható HDMI-n keresztül és a két 2,4 GHz-es vezeték nélküli joystick, amelyet az eredeti Atari joystickok ihlettek, beépített tekerőkkel olyan játékokhoz, mint a Breakout, Warlords és még sok más.

Atari

Persze van itt minden, a dinamikus RGB LED-es világítástól kezdve a játékmentési lehetőségekig.

A kezelőfelületet intuitívnak nevezik, és a fent említett játékállásaink mentésére összesen négy slot áll rendelkezésre, amikből kettő a beépített memóriába, kettő meg microSD memóriakártyára mehet, de ezt a 99 dolláros vételár nem tartalmazza. Nem meglepő de már elkezdték felvenni az előrendeléseket, és a szállítás várhatóan október 31-én veszi majd kezdetét.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram