2023. szeptember 25.

Bemutatkozott a Surface Laptop Studio 2

Elég komoly kis gép bukkant fel a Microsoft Surface portfóliójában, amely akár professzionális RTX GPU-val is elérhető lesz.

A felszereltsége sem nevezhető gyengének, a most bemutatott gépnek, amelyet bárhogy hajtogathatunk, és ennek köszönhetően számtalan felhasználási módját találhatjuk meg.

A Microsoft friss termékekkel bővítette Surface szériás kínálatát, amelyeknek egyik képviselője a Surface Laptop Studio 2 névre keresztelt, energiagazdálkodás vonatkozásában Intel EVO platformos notebook.

Surface Laptop Studio 2

Az Intel Core i7-13700 processzorral, illetve Intel Gen3 Movidius 3700C VPU MI gyorsítóval szerelt masina 16, 32 vagy 64 GB LPDDR5x memóriával kérhető, miközben választható NVIDIA GPU-k tekintetében 6 GB-os GeForce RTX 4050-et, 8 GB-os GeForce RTX 4060-at és szintén 8 GB-os RTX 2000-et vonultat fel - írj a Prohardver.

A PCI Express 4.0-s SSD 512 GB-os, valamint 1 vagy 2 TB-os kapacitású lehet.

A Corning Gorilla Glass 5-tel védett, 14,4 hüvelykes PixelSense Flow érintőkijelző a 2400 x 1600 pixeles felbontáshoz 120 Hz-es képfrissítési rátát, 1500:1 statikus kontrasztarányt, adaptív fényerőszabályzást, VESA DisplayHDR 400-as minősítést, Dolby Vision IQ-t és gyári kalibrációt társít, ráadásul kezeli a tízujjas gesztusokat is.

Legyen szó internerezésről, vagy professzionális munkából, biztosak lehetünk abban, hogy ez a gép egy remek és sokoldalú társ lesz, bár az árát is meg fogják kérni, de erről majd később.

Surface Laptop Studio 2

A mechanikus elven működő, háttérvilágításos klaviatúrát megfejelték dedikált médiavezérlőkkel, a haptikus touchpad több szempontból testreszabható, a hálózati halmazban Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 modul található, és a fedélzetről nem hiányzik a gyorsulásmérő szenzor vagy a giroszkóp sem.

Az eloxált alumíniumból lévő készülékházon két DisplayPort alt módos, energiát szintúgy továbbító Thunderbolt 4/USB4 Type-C konnektor, egy USB 3.2 Gen1 Type-A kapu, egy microSDXC kártyaolvasó, egy 3,5 mm-es audio jack és egy Surface Connect interfész állomásozik, tartozék gyanánt pedig egy taktilis visszajelzést ígérő Surface Slim 2 stylus jár a Windows 11 Home-mal értékesített vashoz, aminek egy töltést/tárolást biztosító rekeszt is kialakítottak a burkolaton.

Surface Laptop Studio 2

Az Intel IGP-s verzióhoz 102, NVIDIA-s rokonaihoz meg 120 wattos adaptert adnak, és az 58 wattórás akkumulátor legfeljebb 16-19 óráig bírhatja szuflával.

Az október 3-án egy éves garanciával debütáló gép vételára 2000 dollárról indul, ám ezt simán meg is triplázhatjuk, ha akarjuk.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram