2023. augusztus 22.

Bemutatkozott a Xiaomi Pad 6

A Pad 6-ot a Xiaomi ma bemutatta nemzetközi piacain is, a tablet munkaeszköz és szórakoztató központ is egyben.

Ebben a cikkben már kitértünk arra, hogy lehet reális alternatíva laptop helyett egy táblagép 2023-ban? És ha igen, akkor miért nem? A koronavírus-járvány előtti időkben a teljes tech közösség már temette a tableteket. Nem is véletlen, pár gyártó gyártott csak elfogadható minőségben életképes modelleket. Ilyen volt az Apple, Samsung, Lenovo, Microsoft, és persze pár kétes kínai gyártó.

Pad 6

Napjaink multi-tasking dolgozóinak munkaállomása, a Xiaomi Pad 6 tablet 11 hüvelykes, 309 ppi felbontású WQHD+ (2880 x 1800) kijelzővel rendelkezik1, amely éles, tiszta képeket garantál, a Snapdragon® 870 mobilplatform pedig robusztus teljesítményt biztosít egész napra. A kiemelkedő energiahatékonyság és a nagyméretű, 8840mAh (tip) kapacitású akkumulátor lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan váltsanak a megnyitott alkalmazások között, így pillanatok alatt reagálhatnak a különféle munkahelyi igényekre.

A nagy teljesítményű táblagépet számtalan olyan praktikus funkcióval látták el, amelyek maximálisan kiszolgálják a felhasználói igényeket. A MIUI for Pad szoftver – egy exkluzív mobil felhasználói felülettel, a továbbfejlesztett (második generációs) Xiaomi Smart Pen-nel és a Xiaomi Pad 6 billentyűzettel kiegészülve – nagyban javítja a hatékonyságot. A második generációs Xiaomi Smart Pen-nel a korábbiaknál is könnyebb jegyzeteket és képernyőfotót készíteni, vagy épp a rajzoló funkciót használni a kreatív ötletek illusztrálására: az eszköz praktikus gombjaival pillanatok alatt válthatunk a különböző felhasználási módok – írás, festés, színezés, fotózás – között a Jegyzetek alkalmazásban. Ráadásul a kijelző nagyobb pixelsűrűségének köszönhetően a kis betűméretek is könnyebben olvashatók, így görgetés nélkül még több tartalom jeleníthető meg a kijelzőn.

Pad 6

A Xiaomi Pad 6 használhatóságát a külső billentyűzet még tovább fokozza, hiszen a gyorsbillentyűk tetszés szerint beállíthatók. A Xiaomi Pad 6 középre helyezett, ultraszéles előlapi kamerája rendelkezik a FocusFrame funkcióval, amely automatikusan úgy állítja be a kamerát, hogy a felhasználó egyértelműen a képernyő közepén maradjon. A táblagép négy mikrofonja pedig nagy pontossággal veszi a beszédhangot, és jelentősen csökkenti a háttérzajt még olyan helyeken is, mint a nyitott munkaterek, kávézók és repülőterek.

A Xiaomi Pad 6 egy USB 3.2 Gen 1 interfészt kapott, amely gyors adatátvitelt tesz lehetővé, emellett pedig biztosítja az akár 4K felbontású, 60 Hz-es kimeneti videojelet, kiszolgálva ezzel a többfeladatos munkával járó igényeket.4

Legyen szó közösségi médiaplatformokon történő kikapcsolódásról, videók megtekintéséről vagy önfeledt játékról, a Xiaomi Pad 6 ultrahordozható szórakoztató központként teszi a dolgát. Az eszköz támogatja a Dolby Vision®-t, így elképesztően élénk vizuális élményt nyújt. A kijelző 99%-os DCI-P3 színskálát kínál 1,07 milliárd színhez (a CIE 2015 szabványt követve) annak érdekében, hogy fényes, lenyűgöző képeket élvezhessünk. A frissítési frekvencia pedig akár 144 Hz5 is lehet, ami garantálja gördülékeny játékélményt. Eközben a TÜV Rheinland által tanúsított alacsony kék fényszint hozzájárul a szemfáradás mérsékléséhez.

Pad 6

A Dolby Atmos® és a Hi-Res Audio támogatásának jóvoltából a Xiaomi Pad 6 négy hangszórót tartalmaz, amely az erőteljes basszustól a magas hangmagasságig széles hangtartományt fed le, így nagyszerű hangélményt nyújt, akár rockkoncertet, akár operát hallgatunk.

A Pad 6 karcsú és stílusos társ minden feladat megoldásában

Legyen szó a reggeli ingázásról, városon történő átutazásról, üzleti útról vagy egy egzotikus nyaralásról, a Xiaomi Pad 6 minden helyzetben ideális társ, amelynek mindig táskánkban a helye. A vékony, könnyű és ellenálló Xiaomi Pad 6 alumínium-ötvözetből készült unibody kialakítású, 6,51 mm-es kerettel és mindössze 490 g tömeggel rendelkezik.6 A Xiaomi Pad 6 a zászlóshajó Xiaomi 13-as sorozat ikonikus dizájnját követi, biztosítva a professzionális és egyben stílusos megjelenést.

Önmagában egy tableten nem minden esetben jó dolgozni, hiszen az érintőképernyőn kellene írni. Viszont, ha csatlakoztatunk hozzá vezérlő perifériákat, akkor már lényegesen jobbá válik a helyzet. Illetve az aktív tollak támogatása behozhatatlan előnyt tudott szerezni a laptopokkal szemben és itt mind a kettő megkapjuk a Xiaomitól!

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram