2023. július 12.

A hír igaz: javában zajlik a Bioshock film forgatása

Szinte már-már közhelyes, hogy egy jó játékból még nem igazán sikerült hasonlóan remek színvonalú mozifilmet kreálni.

Ez szerencsére a sorozatok világára nem igaz, ott azért sokkal nagyobb sikereket láttunk már kibontakozni, mint például a Castlevania, Arcane, Witcher, vagy a Cyberpunk Edgerunners.

A Bioshock film mindent le fog alázni

Legalábbis Francis Lawrence rendező állítása szerint, aki azt ígéri, megtöri ezt a bizonyos filmadaptációs átkot. Francis szerint legalább olyan izgalmas és kultikus hangulatú lesz, mint a játék volt anno. A Collider készített interjút a rendezővel aki elmondta, nagyon bízik Michael Greenben, aki a forgatókönyvért felelős, illetve a Szárnyas Fejvadász 2049 sztoriját is jegyzi.

"Mindenekelőtt szerintem ez minden idők egyik legjobb videójátéka. Továbbá szerintem ez rendelkezik az egyik legegyedibb látványvilággal az eddig készült játékok közül. Emellett, és ez azon dolgok egyike, ami mindig is tetszett nekem, hogy témáit tekintve is nagyon erős. Nagyon-nagyon-nagyon jól kidolgozták a franchise háttérsztoriját alkotó eszméket és filozófiákat. Sok játék hatalmas világot kínál, vagy van egy nagyszerű főhőse, netán emlékezetesek a benne megjelenő díszletek, de sokukból hiányoznak az igazi eszmék, nem olyan fajsúlyosak, mint a BioShock. Az eszme- és filozófiai rendszer plusz a hihetetlen esztétika [adják a BioShock esszenciáját]. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyire, nagyon, eszméletlenül imádom azt a fajta műfajkeveréket, [amit a BioShock kínál]: hogy egyszerre kosztümös dráma, testhorror és sci-fi. Nagyszerű mix ez, amiből szerintem nagyon egyedi, gyönyörű és szórakoztató [film] készülhet"

– fejtette ki Francis Lawrence.

Továbbá elmondta, hogy szerinte azért is lehet ebből egy hatalmas siker, mert a játék alapsztorija is annyira jól ki van találva és annyira mélyen rétegzett, hogy gyakorlatilag nem is olyan nehéz kinyerni belőle egy izgalmas történetet, hiszen eleve adottak a hangulatok, a furcsa és groteszk világ, a karakterek stb.

Azért még nem érdemes távirányítóval a kezünkben várni a megjelenést, konkrét dátumot még nem árultak el, de szinte biztosra vehetjük, hogy itt valami nagy dobást láthatunk majd

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram