2023. szeptember 29.

Az új Huawei okosóra nem csak szép, de búvárkodásra is alkalmas

Búvárkodásra is alkalmas okosórát hozott a Huawei hazánkba.

A luxusórák formavilágát idéző WATCH Ultimate 100 méteres mélységig vízálló, precíz navigációs rendszerrel szerelték fel, és kifejezetten strapabíró anyagokból készült. Az óra átfogó egészségkövető funkciókkal, többek között EKG-méréssel és stresszfigyeléssel is rendelkezik. A HUAWEI WATCH Ultimate egyaránt kompatibilis Android és iOS okostelefonokkal.

Magyarországon is kapható a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra, amely elegáns, prémium kialakítással és a legmodernebb funkciók széles választékával mindennapi használatra és extrém sportokra is egyaránt alkalmas, legyen az hegymászás, tájfutás, vagy búvárkodás. A HUAWEI WATCH Ultimate luxusórákat idéző dizájnjával és gazdag funkcionalitásával idén augusztusban elnyerte az EISA (Európai Kép- és Hangszövetség) 2023-2024 legjobb prémium okosórájának járó díját is. Az óra kompatibilis iOS és Android eszközökkel is.

A WATCH Ultimate a napokban újabb társakat is kapott: a Huawei barcelonai rendezvényén szeptember közepén mutatkozott be a HUAWEI WATCH Ultimate 18 karátos arannyal bevont lünettával és koronával rendelkező változata is. A HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition, és a vele együtt debütáló HUAWEI WATCH GT 4 okosóra-sorozat a Fashion Forward koncepcióval új paradigmát állítanak fel a viselhető okoseszközök esztétikája terén, ötvözve a divatot a csúcstechnológiával.

Egyedülálló esztétikai megjelenés

A HUAWEI WATCH Ultimate innovatív kialakítással rendelkezik: az óra tokja cirkónium-alapú folyékony fémből készült, amely egyedülálló megjelenést és textúrát biztosít. Megalkotása során először alkalmaztak a klasszikus karórákhoz használatos cirkónium-alapú anyagot. Ez az anyag 4,5-ször erősebb és 2,5-ször keményebb, mint a rozsdamentes acél, és ellenáll a magas hőmérséklet okozta deformációnak. Mindemellett a cirkónium-alapú anyag elegáns, fémes fényű, így hétköznapi viseletre is kiváló.

A HUAWEI WATCH Ultimate két változatban érhető el Magyarországon is; a Voyage Blue változat mélykék, nanotechnológiás kerámia kerettel rendelkezik, amely a hatalmas óceánokra emlékeztet, így nagyszerű választás a tengeri sportok kedvelői számára. Az Expedition Black változat könnyű, obszidián órateste nanotech kerámiagyűrűből készült, emellett tachométerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi az átlagsebesség mérését. Mindkét változat különleges óralapokat kínál, melyek a 24 nagyváros idejét jelenítik meg 24 időzónában. A felhasználók a hangulatuknak, a tevékenységüknek vagy az alkalomnak megfelelően választhatnak a prémium megjelenésű óralap-kialakítások és a funkcionális dizájnú óralapok között.

Az okosóra vékony, mégis rugalmas AMOLED kijelzővel rendelkezik, melynek felső borítása nagy szilárdságú zafírüveg. A Voyage Blue változat a rozsdamentes acélnál kétszer tartósabb kemény titánötvözetből készült, így sokkal könnyebb súlyú. Mindkét színváltozathoz egyedülálló, hidrogénezett nitril gumi (HNBR) szíj is elérhető. Azért, hogy még kényelmesebb legyen a használat, az okosórák három gombbal rendelkeznek, amelyek a klasszikus karórák kialakítására emlékeztetnek: egy 3D forgatható koronával, egy funkciógombbal és egy segédgombbal felszereltek, amelyek mindegyike különböző feladatot lát el.

100 méterig vízálló, továbbfejlesztett búvárképességekkel

A HUAWEI WATCH Ultimate a ISO 22810-es szabvány szerint 100 méteres mélységig vízálló, továbbá megfelel az EN13319-es búváreszközökre vonatkozó szabványnak is. A WATCH Ultimate a víz alatt is képes továbbítani a hangot, ami egyedülálló teljesítmény az okosórák körében. A termék 16 vízálló szerkezetet magába foglaló kialakításnak köszönhetően az okosóra ellenáll a mélytengeri nyomásnak, és akár 24 órán át bírja a 100 méteres mélységben történő merülést.

A Búvár üzemmódban négy különböző merülési mód – rekreációs- vagy technikai merülés, valamint a szabadtüdős és a mélységmérős merülés – közül választhatnak a felhasználók, valamint megtekinthetik szabadmerülési beállításaikat vagy a gradiens tényező értéküket. Az óra a Bühlmann dekompressziós algoritmust használja a merülési adatok folyamatos figyelésére, és a valós környezeti tényezők alapján ad javaslatokat. Emellett több mint húsz emlékeztető állítható be rajta, ami megkönnyíti a merülési tervek összeállítását.

Precíz navigáció, átfogó egészségkövető funkciók

Az óra Expedíciós módja a szabadtéri sportok szerelmeseinek készült. Az eszközt precíziós, kétfrekvenciás, ötrendszerű GNNS helymeghatározási képességekkel szerelték fel, továbbá képes a környezeti információk megjelenítésére. Az okosóra pontosan rögzíti az edzési útvonalat, amelyet jelölőpontokkal is ellát, ezáltal a felhasználók könnyen visszatérhetnek a kiindulási pontra vagy bármely korábbi helyre, ahol jártak.

Az okosóra átfogó egészségügyi menedzsment csomagot kínál a felhasználóknak. Többek között továbbfejlesztett, CE-tanúsítvánnyal rendelkező EKG-mérést biztosít, értesítést küld szabálytalan szívritmus esetén, észleli az érfalmerevséget, valamint egész napos SpO2-figyelést, éjszakai alváskövetést és stresszfigyelést nyújt viselőjének.

búvár

Akár 2 hét használat töltés nélkül

A HUAWEI WATCH Ultimate kiváló akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, a felhasználók akár 2 hétig használhatják az okosórát a feltöltést követően. A vezeték nélküli gyorstöltő 60 percen belül teljesen, 10 perc alatt pedig 25 százalékra tölti fel az eszközt.

Az okosórával a felhasználók Bluetooth-hívásokat indíthatnak, gyors válaszokat küldhetnek, zenét játszhatnak le, emlékeztetőket állíthatnak be, valamint az eszköz kompatibilis a különböző okostelefonokkal is, beleértve az Android és iOS eszközöket.

Elérhetőség, ár

A HUAWEI WATCH Ultimate a MediaMarkt webáruházában érhető el, az Expedition Black változat ajánlott fogyasztói ára 289.999 Ft, a Voyage Blue változat ajánlott fogyasztói ára 349.999 Ft.

További okoseszközök nem csak búvárkodáshoz: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram