2023. július 13.

Már tesztelik a Windows 11 Chatbotját

Hatalmas változás történt a Windows történetében, hiszen az ősszel befutó első nyilvános előzetesből kiderült, hogy chatbot is lesz integrálva a rendszerbe.

Ezt a bizonyos Copilot nevezetű chatbotot a Win+C kombinációval lehet majd előhozni, ami jó hír, bár már a Facebook MI-jével kapcsolatban is vannak kérdések. Emellett az ismert tömörített fájlformátumok is kicsomagolhatók lesznek végre külső segítség nélkül. Nem mintha eddig ez hatalmas problémát jelentett volna, hiszen nagyjából ingyen használjuk ezeket évtizedek óta, de azért pont itt volt az ideje.

copilot

Forrás: Microsoft

A Copilot a kijelző jobb szélén jelenik majd meg kitűzve

A Copilot egyelőre pontosan annyit tud, mint a Bing keresőjében elérhető chatbot. Képes szövegek és képek generálására, illetve meg tudja változtatni a Windows egyes beállításait is kérésünkre. - olvasható az ORIGO oldalán.

Persze ezen a felületen egyből meg fognak jelenni a reklámok, nem kell meglepődni, de talán már ez nem is akkora meghökkentő dolog, hiszen gyakorlatilag mindenhol ott vannak.

Az új verziónak további érdekességei a megújult felületű Gépház, illetve az előbb említett tömörített fájlok kicsomagolása.

Na de mi lesz a WinZip és a WinRar sorsa?

Maga a Microsoft szerint is problémáik vannak a kicsomagolás teljesítményével, illetve ilyen típusokba még nem lehet tömöríteni egyelőre, úgyhogy még nem kell bezárniuk a WinRar és a WinZip fejlesztőinek a boltot.

Főkép: Beata Zawrzel/NurPhoto

Internet, eszközök: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram