2023. július 19.

Ez talán a legjobb fordító 2023-ban: Majdnem anyanyelvi szinten fordít a DeepL

Bizonyára érezted már úgy néhányszor, amikor a Google Fordító segítségét kérted, hogy igazából nem kerültél közelebb a megoldáshoz, mert valami fura szöveget kaptál, ami nem is hangzott jól, és nem is segített megérteni valamit, ami a nyelvi korlátok miatt nem volt egyértelmű.

Igaz, hogy a Google megoldása rengeteg különböző nyelvet támogat, de nem ez a legjobb fordító a neten, pár éve már bátran és magabiztosan használom a DeepL megoldását, amely már 2017 óta fut és jelenleg 31 különböző nyelvet támogat, és egy egyedi algoritmust, valamint gépi tanulást alkalmaz a siker érdekében, és nincs is másra szükségünk hozzá mint internetre.

De hogy miért is olyan nagy szám ez a fordító?

Mert képes beírt vagy bemásolt szöveget, és PDF, DOCX, valamint PPTX fájlokat fordítani, a 29 nyelv között a magyar is szerepel, amit többnyire jól használ. Tehát akár könyveket, dokumentumokat, és szakmai anyagokat is könnyedén fordíthatunk vele, akár még az ingyenes verzióval is

Néhány magasabb szintű kifejezéssel nem úgy birkózik meg, ahogy várnánk, de könnyebb korrigálni, mint a Google Fordító szövegét.

A DeepL Translator mobilos alkalmazás formájában is elérhető, vagy ezen az oldalon. A DeepL 2019 szeptemberében kiadta a Microsoft Windows és a macOS számára készült fordítószoftverét is.

fordító

A megoldás mögött egy indexelő robot található, amely a weboldalakon már meglévő fordításokat gyűjti össze, és ez van megtámogatva az AI-val.

A fordítást egy 5,1 petaflops teljesítményt elérő szuperszámítógép segítségével generálják, amelyet Izlandon, vízenergiával működtetnek. A CNN-ek általában véve valamivel alkalmasabbak hosszú, összefüggő szókapcsolatokra, de a konkurencia eddig nem használta őket a rekurrens neurális hálózatokkal szembeni gyengeségeik miatt. A gyengeségeket a DeepL honlapon további trükkökkel kompenzálják, amelyek természetesen nem nyilvánosak.

Nézzünk is meg egy angol szöveget:

Part of the bestsellerseries Harry Potter. J. K. Rowlings spellbinding storytelling continues to captivate readers worldwide. This stunning box set contains all seven of the classic, multi-award-winning Harry Potter novels in beautiful new hardback editions, featuring elegant new interiors and stylish cover art by noted artist Andrew Davidson, to appeal to an adult readership. the perfect collection for readers new to Harry Potter, fans and aficionados alike. Contains (in reading order): Harry Potter and the Philosophers Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Harry Potter and the Goblet of Fire, Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-Blood Prince, and Harry Potter and the Deathly Hallows.

Ezt a Google fordítója így fordította:

A Harry Potter bestseller-sorozat része. J. K. Rowlings varázslatos történetmesélése továbbra is leköti az olvasókat világszerte. Ez a lenyűgöző dobozkészlet tartalmazza mind a hét klasszikus, többszörösen díjnyertes Harry Potter-regényt gyönyörű, új keménykötésű kiadásokban, elegáns új belső terekkel és Andrew Davidson stílusos borítóival, hogy megszólítsák a felnőtt olvasókat. a tökéletes gyűjtemény a Harry Potter új olvasóinak, a rajongóknak és a rajongóknak egyaránt. Tartalma (olvasási sorrendben): Harry Potter és a bölcsek köve, Harry Potter és a titkok kamrája, Harry Potter és az azkabani fogoly, Harry Potter és a tűz serlege, Harry Potter és a Főnix rendje, Harry Potter és a Félvér Herceg és a Harry Potter és a Halál Ereklyéi.

A DeepL pedig így:

A Harry Potter bestseller-sorozat része. J. K. Rowlings varázslatos történetmesélése továbbra is rabul ejti az olvasókat világszerte. Ez a lenyűgöző dobozos sorozat a klasszikus, többszörösen díjnyertes Harry Potter-regények mind a hét kötetét tartalmazza gyönyörű új, keménykötéses kiadásban, elegáns új belsővel és a neves művész, Andrew Davidson stílusos borítótervével, hogy a felnőtt olvasóközönségnek is elnyerje a tetszését. Tökéletes gyűjtemény a Harry Potterrel újonnan ismerkedő olvasóknak és a rajongóknak egyaránt. Tartalmazza (olvasási sorrendben): Harry Potter és a bölcsek köve, Harry Potter és a titkok kamrája, Harry Potter és az azkabani fogoly, Harry Potter és a tűz serlege, Harry Potter és a Főnix rendje, Harry Potter és a félvér herceg, valamint Harry Potter és a halál ereklyéi.

Hát igen, valóban jól dolgozik, és a legjobb benne, hogy bárki, ingyenesen használhatja.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram