2023. május 29.

Elérte a maximumot a Nintendo Switch.

Ha megnézzük a Nintendo pénzügyi mutatóit, a legutóbbi üzleti negyedévben visszaesést könyvelt el a cég, ami a fő termékük eladásának hanyatlása miatt következett be.

Mind a profit, mind az árbevétel tekintetében visszaesésről adott hírt a Nintendo a március végi tartó időszakra vonatkozóan. A legendás konzolgyártó cég két évvel ezelőtt mutatta be a ráncfelvarrt változatát, de sajnos már ez sem tudott segíteni az elkerülhetetlenen. Az aktuális üzleti évet tekintve 5 millióval kevesebb darabot tudtak értékesíteni a Switchből, mint az előzőben. Ez azért elég nagy szám ahhoz képest, hogy jövőre 15 milliót szeretnének eladni. Ez még maga a cég belátása szerint is egy erős cél.

Természetesen őket is sújtotta a globális chiphiány, tavaly tavasszal és nyár környékén még jócskán akadozott a gyártás. Ez persze lehetne magyarázat, vagy épp kifogás, de ennek ellenére az óriási vetélytárs Sony a brutális félvezetőhiány ellenére is akkora sikert aratott a PlayStation 5-tel, hogy a Nintendo a kanyarba sem érhetett.

Ez egyébként egyértelműen köszönhető a játékfelhozatalnak, hiszen az igazán komoly és népszerű, nagyobb volumenű játékok itt nem igazán játszhatók, gondolunk itt például a Call Of Duty-ra, egyébként idén nyárra ígérik, hogy megjelenik Switch-re, de erről eddig is volt már szó. Amíg nem tudnak kilépni a „hordozható kiskonzolnak egyébként tök jó” kategóriából, és nem váltanak a „jé, ez pontosan ugyanazt tudja, mint a PS, vagy az Xbox, csak még el is tudom vinni magammal” kategóriára, addig nem is csoda, ha csökken a népszerűségük.

Hamarosan jöhet a Switch 2?

A Nikkei -n olvashatjuk, hogy elég jó úton jár a Nintendo Switch 2 fejlesztése, jövőre ilyenkor már akár kis is próbálhatjuk a készüléket. Ez ugyebár nem tűnik olyan távolinak, viszont az előbb említett eladási problémák komoly feszültséget generálnak a fejlesztési osztályon is, hiszen mihamarabbi elkészülés segíthetne pénzügyi fennakadáson, de ugyebár a siettetett dolgok hamarabb való megjelenését és bukását remekül tapasztalhattuk a Cyberpunk fiaskónál, szóval lehet érdemesebb elfogadni ezt, és kivárni.

Egy biztos, ha a hardver nem lesz elég erős az akkor megjelenő menő játékok futtatására és nem lesz elég darabszámú exkluzív játék csak Switchre, ami felkelti az emberek érdeklődését, akkor szépen lassan elköltözhetnek a Leáldozott Konzolok-szigetére a Stadia szomszédságába.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram