2023. augusztus 04.

Elindítja saját streaming csatornáját a NASA

Saját streaming szolgáltatást indít idény nyáron a NASA, ráadásul mindezt ingyen és bérmentve.

Az amerikai űrügynökség még az ősz beköszönte előtt nyilvánosságra hozza streaming csatornáját, ami egy teljes mértékben ingyenes szolgáltatás lesz. Ez egy átfogó digitális felújítási csomag része.

A NASA erősíti internetes jelenlétét

Az amerikai űrügynökség úgy határozott, hogy szeretne még nagyobb szeletet az online térből, így a tervek szerint megújult honlappal és dedikált mobilalkalmazással frissítik platformjukat.  Mindemellett beindítják a NASA+ névre hallgató streaming platformot, amely óriási ajándék azok számára, akik rajonganak a tudományért és a csillagászatért.

"A NASA egy jó ideje rendszeresen élőben közvetíti például a fellövéseket YouTube-csatornáján, ám a hamarosan érkező új szolgáltatás ennél többet ad majd, hiszen eredeti tartalmak, sorozatok gazdagítják majd a kínálatot már az indulás pillanatában. Ezek az anyagok minden létező formában elérhetők lesznek, azaz desktopon keresztül böngészőből, telefonos appból és médialejátszókból (Roku, Apple TV, Fire TV stb.) egyaránt áradhat majd az űrtudomány."

- olvasható a BitPort.hu-n.

A NASA+ ingyenes lesz

Ha valami minőségi tartalmat kínál, viszont ennek ellenére ingyenes, mindig gyanús lehet, hiszen egyből az járhat a fejünkben, hogy valahogyan meg fogják velünk ezt fizettetni. Annyit elárultak, hogy nem lesz tele reklámokkal a lejátszás, így lehet, hogy nem lesz semmi olyan zavaró tényező, mint egy átlag YouTube videó megnézése során.

Az ügynökség kommunikációs irodájának munkatársának szavait idézve:

"Digitális jelenlétünk átalakítása segít, hogy jobban elmeséljük, hogyan kutatja a NASA az ismeretlent a levegőben és az űrben, hogyan inspirál a felfedezéseken keresztül, és hogyan innovál az emberiség javára."

A streaming mellett az eddigi webes és mobilos felületeiket is megújítják annak érdekében, hogy könnyebben tudjunk tájékozódni, keresni és navigálni a tartalmak közt.

A frissített webes élmény béta (még nem teljes) verzióját egyébként már most is ki lehet próbálni.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram