2023. július 27.

Elkezdett csökkenni a ChatGPT felhasználók száma

A nyár elején jelentek meg az első generatív nyelvi modelleket használni mesterséges intelligencia megoldások, köztük a ChatGPT is, ami elképesztő nagyot robbant népszerűség terén.

Most jutottunk el oda először, hogy csökkenést kezdet mutatni a tendencia. Ez nem meglepő, hiszen a kezdeti lelkesedés irreálisan nagy volt, azaz mindenki kipróbálta akár csak poénból, vagy épp egy rádióműsor keretein belül, tesztelték stb. Miután ezek a körök lementek, maradnak a rendszeres felhasználók, akik a mindennapi munkához, vagy csak úgy, az élethez használják.

"Júniusban publikussá válása óta először veszített népszerűségéből az OpenAI generatív nyelvi modellt használó mesterséges intelligencia platformja, a ChatGPT"

- olvasható a The Washington Post oldalán.

"A lap az egyik legnépszerűbb, független internetes forgalomfigyelő platformtól, a Similarwebtől származó információkra hivatkozva azt írja, hogy a ChatGPT weboldal forgalma júniusban 9,7 százalékkal esett vissza májushoz képest, míg a Sensor Tower adatai szerint az ugyanebben a hónapban megjelent iOS app letöltési számai a június eleji tetőzést követően folyamatos csökkenést mutatnak."

- írja a HWSW

Emlékeztető: Mire is jó ez a ChatGPT?

Összetett párbeszédek lebonyolítására, adott esetben hosszabb szöveg megírására, illetve bármi probléma megmagyarázásra is alkalmas, illetve akár csak csevegésre is használhatjuk. Több programozó is rendszeresen használja a mesterséges intelligenciát, ha valamilyen problémát kell megoldani, hiszen tökéletesen el tudja magyarázni, mit is kell csinálni. Jó tipp, ha esetleg nem értjük a választ, bármikor megkérhetjük, hogy magyarázza el úgy, mintha egy háromévesnek magyarázná, így akár könnyű ábrákkal és kicsit szájbarágósabban is le tudjuk vele íratni, amit szeretnék megérteni.

Emellett természetesen más platformok is elkezdtek erőteljesen növekedni, például a Meta féle Threads, illetve sok olyan visszhangot is hallani, hogy azért ez az egész nem egy veszélytelen dolog. Korábban mi is írtunk róla, hogy vajon legyőzhet-e minket a mesterséges intelligencia. Ezzel rengetegen foglalkoznak, szerencsére eddig még inkább fantasztikus a téma, mintsem tudományos.

Érdemes kipróbálni, használni és kérdezni a ChatGPT-től, hiszen ennyire még sosem volt a kezünkben a mesterséges intelligencia .

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram