2023. október 13.

1-2 szavas válaszok helyett jönnek az emojik a Gmailbe

Eljött végre a nap, amikor a Google levelező platformja is felzárkózik és végre reagálhatunk emojikkal is az üzenetekre ahelyett, hogy 1-2 szavas válaszokat kellene adnunk.

A fejlesztőcsapat nyilatkozata szerint még ebben a hónapban megérkezhetnek az emojik a Gmail platformjára. Ez nagyban meg fogja könnyíteni azok életét, akik szeretnek néha úgy e-mailezni, mint chatelni, azaz rövid válaszokat is szeretnének küldeni, nem csak hivatalos leveleket.

Emoji reakció levelekre

Gondoljunk csak bele! Ha például egy nagy csoportos levelezésen vagyunk és valaki egy eldöntendő kérdést tesz fel a résztvevőknek, eddig mindig mindenki megírta, hogy "igen", vagy hogy "ott leszek" stb. Most nem kell feleslegesen 65 választ átfésülnünk, egyszerűen a reakciók alapján láthatjuk, ki hogyan viszonyul az adott kérdéshez.

Ez az ötlet korántsem újdonság, a legtöbb csevegő már réges-régen használja ezt, mint például a Facebook Messenger, vagy az Instagram. Természetesen ez a funkció csak azok között fog jól működni, akik a Gmail levelezőjét használják, más egyéb levelezőfelület nem biztos, hogy fogja érzékelni az ilyen reakciókat, szóval mindenképp érdemes megnézni, milyen e-mail címre küldjük az emoji-s válaszunkat!

Mobilinternet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram