2023. október 17.

Ez a modell lett a TV-k királya 2023-ban

A Value Electronics által szervezett 19. éves TV Shootouton a 4K kategóriában hat, a 8K kategóriában pedig három tévé versenyzett.

Idén nem történt nagy meglepetés, hiszen a Sony A95L QD-OLED nyerte a 4K-s versenyt, a többi QD-OLED és MLA OLED modell holtversenyben végzett a második helyen. A legjobb 8K tévé a tavalyi OLED lett.

TV

Egy profi színészekből, filmes befejezőkből, kritikusokból és videósokból álló zsűrit kértek fel arra, hogy szavazzanak, és különböző képminőségi paraméterek alapján találják meg a győztest. A tévéket kalibrált SDR és HDR üzemmódban, valamint a legjobb, dobozon kívüli előbeállítással értékelték, majd tesztmintákkal és valós tartalommal értékelték, összehasonlítva két 32 hüvelykes Sony BVM-HX310 referencia-stúdiómonitorral.

Az LG, a Hisense, a Samsung, a Sharp és a Sony került be a versenybe, míg a TCL nem. A Panasonic és a Philips tévék nem kaphatók az Egyesült Államokban.

A három versenyben lévő kijelzőtechnológia az MLA OLED, a QD-OLED és a miniLED LCD volt.

Ahogy arról már beszámoltunk, a megfelelő méreté kiválasztása fontos lépés, amikor egy új televíziót vásárolunk.

TV

Az ideális TV méretének kiválasztása során számos tényezőt kell figyelembe venni, például a nézés távolságát és a szoba méretét, hiszen azt szeretnénk, hogy a műsor élvezhető legyen, és a képminősége optimális legyen az otthonunkban.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram