2023. augusztus 16.

Ez a Netflix 15 legtöbbet streamelt filmje

A Netflix lett a kortárs médiaipar meghatározó vállalata, 232 millió fizető előfizetővel szerte a világon. Ennek a fő oka a kényelem, és az ár.

Hiszen ugyanúgy nézhetünk vele filmet táblagépen, mint telefonon, illetve természetesen tévékészüléken is. Továbbá, az előfizetéssel több eszközön is elérhetővé válik a hatalmas kínálatuk. Ebben a kínálatban valóságshowktól kezdve a blockbuster filmeken át a dokumentumfilmekig bármit megtalálunk náluk. A Netflix megzavarta a televíziós ipart, és arra kényszerítette a kábeltársaságokat, hogy változtassanak üzleti tevékenységükön. Azonban ez nem sok jóval kecsegtet számukra, hiszen a legtöbb okostévé már alapból tartalmazza a Netflix alkalmazást, így simán kiváltható vele a hagyományos tévé, csak internetre van szükségünk.

Netflix egyre nagyobb hangsúlyt fektet a külföldi piacokra, amikor pár éve Magyarországon is lokalizálttá vált a szolgáltatás, azaz a kezelőfelület már magyarul is működni kezdett,  egyre több sorozat és film elérhető a kínálatukból magyar felirattal vagy akár szinkronnal. Ha nincs ötletünk arra, hogy mit főzzünk, arra is könnyen és gyorsan választ találhatunk a Netflixen.

Netflix

A teljes kínálatot tekintve több mint 5000 sorozatuk és filmjük van, bár országonként eltérő, hogy ennek mekkora részéhez férnek hozzá az előfizetők. Azt, hogy mennyire komolyan veszik a tartalomgyártást jól mutatja az, hogy szinte hetente mutatnak be saját filmet.

A Netflix másik vitathatatlan előnye az, hogy a kínálatot, az egyéni preferenciák mellett a közösség is formálja, hiszen egy algoritmus dolgozik a háttérben, ami csoportokba rendezi a preferenciát, egymás mellé sorolva a rokon műfajokat.

A Netflix a filmvilágban is lépéseket tett, hiszen számos új eredeti film érkezett a platformra. A díjnyertes filmektől kezdve a családbarát blockbusterekig mindenre összpontosítva a streamingszolgáltató tele van sikerfilmekkel. Ezek közül azonban nem mindegyik kerül be a Netflix legnépszerűbb filmjeinek listájára, az áhított helyeket néhány váratlan cím kapja. Hogy megnézzük, melyek kerültek fel, mélyre merültünk abban, hogy mely filmek voltak a legnépszerűbbek a nézők körében, és hol álltak a rangsorban.

Az Üveghagyma a lista legújabb tagja, miután az ünnepi szezonban landolt a streaming platformon.

Adam McKay Ne nézz fel című szatírája is népszerűnek bizonyult a nézők körében, az első 28 nap alatt több mint 359 millió órán át nézték a platformon. Eközben a Madarak a dobozban a Netflix legmagasabbra rangsorolt horrorja a listán. A poszt-apokaliptikus film Sandra Bullock Malorie-ját követi, aki megpróbálja megóvni a családját az entitásoktól, amelyek megölik őket, ha rájuk néznek.

A lista élén azonban jelenleg is a Különösen veszélyes bűnözők című akcióvígjáték áll 364 millió megtekintett órával. A Ryan Reynolds, Dwayne Johnson és Gal Gadot főszereplésével készült kémthriller olyan népszerű, hogy a Netflix már két folytatást is megrendelt.

A legnézettebb Netflix-filmek

1. Különösen veszélyes bűnözők: 364 millió óra

2. Ne nézz fel: 359,7 millió óra

3. Madarak a dobozban: 282 millió óra

4. A szürke ember: 253,8 millió óra

5. Üveghagyma: 253,7 millió óra

6. The Adam Project: 233,1 millió óra

7. Kimenekítés: 231,3 millió óra

8. Bíbor szível: 228,6 millió óra

9. Megbocsáthatatlan: 214,7 millió óra

10. Az ír: 214,5 millió óra

11. A csókfülke 2: 209,3 millió óra

12. Hatan az alvilágból: 205,5 millió óra

13. Spenser az igazság nyomában: 197,3 millió óra

14. Enola Holmes: 189,9 millió óra

15. A holtak serege: 187 millió óra

Netflix

Alig maradt le a top 15-ről a Charlize Theron-féle The Old Guard című akcióthriller és Adam Sandler Gyagyás Gyilkosság című vígjátéka. A legmagasabb helyezést elért nem angol nyelvű film a Troll című norvég thriller, amely világszerte nagy sikert aratott a nézők körében.

Titkos kódok a Netflixen

Bár a Netflix algoritmikus ajánlója nem működik rosszul, de fél órákat simán keresgéléssel lehet tölteni, mire meglelünk egy megfelelő tartalmat.

Ezek most bemutatott kódok még a vállalat korai időszakában születtek, amikor még DVD-kölcsönzőként működött. Akkoriban a Netflix.com oldalon még nyilvánosak voltak ezek a kategóriák, aztán amikor streamingre váltottak, egyszer csak eltűnt az összes. Ezt követően egy lelkes előfizető kigyűjtötte az összeset, ami arra sarkallta a Netflixet, hogy még tovább bővítse a titkos kódok listáját - az erről szóló cikkünket itt találod.

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram