2023. július 20.

Csak menő, vagy hasznos is a kijelzős fejhallgató?

A Futurehead névre hallgató fejhallgató egyelőre még csak koncepcióként jelent meg, viszont ilyen összeállításban még nem igazán láttunk hasonló eszközt.

Az Olga Orel által tervezett fejhallgató még csak egy terv, de elég innovatív ahhoz, hogy felkapjuk rá a fejünk, hiszen ilyen még nem volt. A tipikus 80-as évek design mellett, ami most épp nagyon menőnek számít, a fejhallgató két oldalába olyasmi kijelzőket rakott, mint egy kisebb okostelefon képernyője. Az alkotó szerint ez egy személyre szabott élményt tud majd okozni, ha ez a kijelző mutatja, épp mit hallgatunk. Egyébként nem csak ilyen típusú különleges fejhallgatók léteznek, nemrégiben jelent meg a láthatáron a Starfield játékhoz tartozó koncepció is.

A jövő fejhallgatója

Elhelyezését tekintve ez a képernyő nem annyira nekünk szól, inkább annak, aki szeretné tudni, mi dübörög a fülünkben.

"Albumborító, lejátszási lista, a dal adatai, absztrakt képek vagy videók is megjeleníthetőek a kijelzőkön, hogy tükrözzék a viselő hangulatát. Töltéskor is külön animáció van. Persze minden appon keresztül irányítható, a kijelző ki is kapcsolható." - írja az ORIGO.

Hordozhatóság és kényelem szempontjából is nagyon odafigyelnének a részletekre, viszont ebből soha nem lesz sorozatgyártott termék. Ez azt jelenti, hogy érdemes figyelni és követni, ha szeretnénk ilyet, akkor valószínűleg majd rendelni lehet, vagy nagyon résen kell lenni, hogy lecsapjunk arra a maréknyi limitált darabszámra.

Készülékek: Tarr.hu

Kép: OLGA OREL

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram