Végre egy sorozat, amely lepipálhatja a Lost-ot!

Eljött hát az idő, és megérkezett egy sorozat, ami újra elő tudta belőlünk csalogatni azt a bizonyos ’Lost’ életérzést, amikor folyamatosan próbáljuk összerakni a jeleket és megfejteni mi is történik valójában, mi lehet a megoldás kulcsa, hogyan lehet innen kijutni.

Nem titok a ’From’ (magyarul Kiút) c. sorozatról van szó, amely jelenleg épp a második évadának első felében jár.

Az egész lényegében arról szól, hogy bizonyos emberek utazás közben egyszer csak bekerülnek egy pár házból álló kis településre, ahonnan nincs kiút, illetve esténként jönnek valamiféle lények, melyek mindenkit felfalnak, aki az utcákon, vagy az erdőben tartózkodik, vagy akik beengedik őket a házba.

Ez az alapstory önmagában nem is akkora ügy, illetve a színészek és a párbeszédek is hagynak kivetnivalót maguk után, de a folyamatosan történő anomáliák, a vizuális brutalitás és az, hogy simán bele tudjuk képzelni magunkat az adott karakterek helyzetébe kellően kárpótol, annyira, hogy kifejezetten nehéz kivárni a következő pénteket, amikor is az HBO Max elérhetővé teszi az aktuális következő részt.

A From producerei közt olyan nevekkel találkozhatunk, mint a Russo testvérek, akik olyan gigasikerekhez köthetők, mint a Bosszúállók, vagy az Amerika Kapitány, úgyhogy elméletileg garanciát kaptunk a minőségre, és ez valóban jócskán meg is látszik a fényképezésen, hiszen sokkal inkább filmes élményben van részünk, mint a szokásos gyorsan összecsapott Netflixes sorozatok többségénél. Az ötletet honnan vették nem tudhatjuk, de az biztos, hogy rengeteg Stephen Kinget olvashattak az elmúlt 20 évben.

Kezdetben egy tipikus, átlagos amerikai családot követhetünk, akik épp kikapcsolódni készülnek lakókocsijukkal, csak közben bekerülnek ebbe az ismeretlen nevű kis faluba. Ezután elkezdjük megismerni a már ott élőket és szép lassan rájövünk, ez olyan sorozat lesz, ahol az egyenrangú főszereplők számát nem fogjuk tudni megszámolni csak az egyik kezünkkel.

Na de elég a spoilerezésből. Ha valaki egy jól összerakott, misztikus, brutális és hangulatos sorozatra vágyik, akkor semmiképp sem szabad kihagyni a From-ot.

Kép: HBO

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram