2023. július 04.

Ciki, de a Google chatbotja is inkább venne iPhone-t, mint Androidos készüléket

A Bard felhasználta a Google által világszerte gyűjtött összes adathoz való hozzáférését, hogy véglegesen eldöntse, ki a győztes az évtizedes iPhone kontra Android háborúban.

A nagy nyelvi modelleken (LLM) futó chatbotok nagyon népszerűvé váltak, köszönhetően a gyors, látszólag pontos válaszoknak, amelyek közvetlenebbek, mint a keresőmotorok. A Google-nek van egy Bard nevű chatbotja, amely a Google hatalmas információforrásaiból merít a tanulási modelljéhez. Ám most egy olyan kérdést tettek fel, amire régóta keresik a választ az emberek.

Android vagy iOS?

A felhasználók felfedezték, hogy a Google Bard furcsa választ ad, amikor arról kérdezik, hogy az iOS és az Android között milyen preferenciái vannak. A "Melyiket részesíted előnyben: iOS vagy Android?" kérdésre a program egy listát adott vissza az előnyökről és hátrányokról - az iOS-t választva az előnyben részesített opciónak.

google

Ez a baki azért is nevetséges, mivel az Apple iPhone operációs rendszerét választotta az Android helyett, amely az anyavállalat, a Google által fejlesztett és üzemeltetett operációs rendszer.

Az indoklás azonban egyszerű, a többi chatbothoz hasonlóan a Google Bard sem intelligens.

Az olyan chatbotok, mint a Bard, a ChatGPT és a Bing Chat az LLM-ekre támaszkodnak a lekérdezések feldolgozásában és a válaszadásban. Persze a Google valószínűleg ki fogja foltozni ezt a bizonyos választ valami elkötelezetlenebb válasz javára. Kérdezd meg Sirit, hogy mit gondol, és ő azt válaszolja, hogy "Elég lojális vagyok az Apple-hez".

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram