2023. szeptember 04.

Google Pixel 8: Itt az összes eddigi pletyka

Már tavaly elkezdtek megjelenni a Google Pixel 8 Pro és a Pixel 8 pletykák, és ahogy a szakmán belül vicc is tartja, ha van valami, amire igazán számíthatsz, az a halál, az adók és a Google hardverszivárgások.

A Google pontosan az ütemterv szerint készül az októberi hardveres eseményére, de nem kell olyan sokáig várni az új hardverek megpillantására, hiszen a vállalat már adott nekünk egy kis előzetest, a termék nevével együtt a metaadatokban. Alig több mint egy hónap múlva találkozhatunk a Google legújabb Pixel készülékeivel, most a vállalat meghívókat küld ki egy személyes bemutató eseményre, amely október 4-én, szerdán, 10 órakor lesz New Yorkban - számolt be róla a Verge.

Google Pixel

XDA

A meghívók mindössze egy nappal azután kerülnek kiküldésre, hogy az Apple szeptember 12-én meghívta a médiát az iPhone 15 hardverének megtekintésére.

A Google Store-ba tegnap este tévesen felkerült kép megerősítette mindazt, amit eddig is tudtunk a Pixel 8 Pro dizájnjáról és kameraelrendezéséről, de mit lehet még megtudni?

A teljes Google Pixel 8 készülékcsaláddal és egy új Pixel Watch-csal kapcsolatos részletek biztosra vehetők. Egyébként a Pixel Buds A-sorozat és a Pixel Buds Pro potenciális célpontjai a frissítésnek, de a Pixel Fold és a Pixel Tablet csak most kezdték el szállítani, és még nem állnak készen a frissítésre, ennek ellenére a még be nem jelentett Pixel 8 Pro is felbukkant egy Google Store oldalon.

Kamila Wojciechowska írt néhány kiszivárgott frissítést a Google kameraalkalmazás UI-jához, ezek a változtatások szerinte az Android Authority sztorijában a még be nem jelentett Pixel 8 mellett érkeznek majd.

Az Audio Magic Eraser lehet a Pixel 8 következő nagy funkciója.

Ha a Google Pixel sorozat rajongója vagy, és a lehető legjobb kamerateljesítményre vágysz, akkor az elmúlt években csak egy igazi választásod volt: megveszed a legnagyobb és legjobb telefont.

Google Pixel

A Pixel 7 és a 7 Pro ugyanazt az elsődleges érzékelőt használja, de a nagyobb készüléknek jobb ultraszéles kamerája van. A közelgő Pixel 8 és 8 Pro esetében úgy tűnik, hogy a vállalat folytatja azt a trendet, hogy a drágább telefonnak optikai előnyt ad.

A Google Fotók alkalmazás már eddig is tartalmazott AI-alapú funkciókat az állóképekhez, egészen a Pixel 3 megjelenésével hozzáadott Top Shot és Photobooth funkciókig visszamenőleg. A Tensor SoC-vel működő újabb készülékek még tovább fejlesztették az eszközön belüli gépi tanulási technológiát, hogy olyan dolgokat tegyenek lehetővé, mint az Face Unblur és a Magic Eraser, amely eltünteti a fotóbombázókat, de hamarosan a videókra is kiterjesztheti képességeit.

A Google Pixel 8 termékcsalád bevezetésével egy új Video Unblur eszközt vezethetnek be a videók élesítésére, legalábbi is a 9to5Google által felfedezett kód szerint.

A legszembetűnőbb változás a Pixel 8 Pro kamerasávján az, hogy mindhárom kamera egyetlen nagy ovális kivágásban lesz látható, ahelyett, hogy részben elkülönítve lennének, mint a Pixel 7 Pro esetében. A renderek szerint a 8 Pro kamerasávja egy titokzatos új érzékelőt is tartalmaz majd a vaku alatt.

Google Pixel

A Smartprix spekulációja szerint az érzékelő egy makró- vagy mélységérzékelő lehet, de a "konkrét funkciója továbbra is ismeretlen".

Ugyan a Google Pixel 8 még messze van, de a Kuba Wojciechowski fejlesztő által azonosított kameraalkalmazás kódjának néhány részlete korai betekintést enged abba, hogy mit tervezhet a Google. A szóban forgó kód a "staggered HDR"-re utal, ami nem olyan technika, amelyet a Google Pixel kamerája jelenleg használ. A vállalat az elsők között finomította a mobil HDR-t és a számításos fotózást, és vitte őket a mainstreambe.

Most úgy tűnik, hogy a következő generáció számára jelentősen továbbfejleszti a technológiáját.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram