2023. június 08.

Nem túl stabil a Google okosórája

Nem sikerült túl jól megoldani a legutóbbi Google Pixel Watch hátlapjának rögzítését.

A 2022-ben kihozott Google Pixel Watch nagy szenzációnak számított félévvel ezelőtt. Egy szép, kényelmes, gyors és praktikus okosórát dobtak piacra, amivel első körben úgy tűnt, nincs semmi probléma.

Nemrégiben kezdett terjedni a hír az interneten, hogy nem egy vásárló járt úgy, hogy az okoskaróra hátlapja egyszer csak megadta magát és leesett. Gyakorlatilag egyetlen konkurenciánál sem volt tapasztalható ez a fajta probléma, úgyhogy elég nagy bajban lehetnek a fejlesztők.

Itt a klasszikus csavarozásos módszer helyett ragasztást választottak megoldásnak, ami lehet, hogy olcsóbb, praktikusabb és helytakarékosabb, de egyúttal ilyen kellemetlenségekhez vezethet.

Így esik szét a Google Pixel egyes felhasználók kezében

„A Pixel Watch érdekessége, hogy a takarólemezt nem a megszokott típusú ragasztó tartja a helyén: az órát tervezett mérnökök két legyet kívántak ütni egy csapásra, a használt anyag egyben ragasztóként és tömítésként is funkcionál, így próbálták por- és vízállóvá tenni a terméket.”

- Írja az ORIGO

További problémát jelent, hogy ha ez a tömítő/ragasztóanyag kicsit is elválik, akkor a víz és porállóság is veszélybe kerülhet, ami akár tönkre is teheti az órát.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram