2023. október 24.

Hamarosan érkezik az iOS 17.1 - Ez a 4 legnagyobb frissítés benne

Az iOS 17 első jelentős frissítése már majdnem itt van, a 17.1 a pletykák szerint október 24-én, kedden vagy azelőtt érkezik.

Ha az iPhone-od képes az iOS 17 futtatására, akkor az iOS 17.1 is alkalmas lesz rá: a 2018-as iPhone-okon, köztük az iPhone XR-en és az iPhone XS-en, valamint az azóta megjelent összes iPhone-on működni fog. A fontosabb bejelentések azonban az idén bemutatott iPhone háza táján láttak napvilágot, hiszen az első iPhone bemutatása óta hiszem azt, hogy teljesen megváltoztatták a mobiltelefon ipart. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ez még több finomságot és frissítést jelent, amelyekkel játszhatsz, és az alábbi listában a legnagyobbakat és legjobbakat válogattuk össze. Az általunk kiemelt funkciók mellett számos biztonsági javítás és hibajavítás is lesz - köztük remélhetőleg a képernyőbeégési problémák és a rejtélyes iPhone-újraindítások megoldása is.

iOS

1. StandBy testreszabás

A StandBy lényegében éjjeliórává alakítja az iPhone-t, miközben töltődik - megjelenítheti például az időt és a dátumot, vagy a telefon galériájából kiválasztott fényképeket. Ez a funkció minden iPhone-on elérhető, amelyen iOS 17 futtatható, de a legjobban az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellek, valamint az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek állandóan bekapcsolt kijelzőivel működik.

A készenléti módot a 17-tel vezették be, de az iOS 17.1 egy újabb testreszabási lehetőséget ad hozzá, így te szabályozhatod, hogy mikor kapcsoljon ki: Automatikusan (amikor a szobában sötét van, és az iPhone nincs használatban), 20 másodperc után vagy soha. Ezeket a beállításokat az iOS-beállításokban a Készenlét, majd a Kijelző menüpont kiválasztásával találod meg.

2. Apple Music kedvencek

Az Apple Music jelenleg lehetővé teszi, hogy előadókat adj hozzá kedvencekként, de ez az iOS 17.1-ben kibővül a dalokra, albumokra és lejátszási listákra is. Minden olyan zeneszám, amelyet korábban "szerettél" az Apple Music felületén (tehát megérintetted a mellettük lévő szív ikont), kedvencekké fog alakulni.

Az iOS 17.1 frissítés néhány felületi módosítással megkönnyíti a dalok hozzáadását a Kedvencekhez. A zárolási képernyő widgetjén található csillag ikon gombra koppintva például kedvencekké tehetsz majd egy dalt. A Most lejátszás képernyőn is lesz egy hasonló gomb, és a Kedvencek a Könyvtár szekcióból is elérhető lesz.

iOS

3. AirDrop átvitel

Az iOS 17.1-gyel érkező másik változás az AirDrop átviteleket érintő fejlesztés: a megkezdett átviteleket Wi-Fi vagy mobilhálózaton keresztül is folytathatjuk majd. Ez azt jelenti, hogy nem kell hosszabb ideig közvetlenül valaki mellett állnod ahhoz, hogy nagy mennyiségű fájlt küldj át.

A frissítés megérkezése után a Beállítások Általános > AirDrop menüpontjában egy új kapcsolót fogsz látni, amely lehetővé teszi a mobilhálózatokon keresztüli átvitelt - a Wi-Fi-n keresztüli átvitelnek automatikusan be kell indulnia, ha kimozdulsz az AirDrop hatótávolságából.

4. Zárolási képernyőfotók

Van egy Photo Shuffle nevű opció, amelyet az iPhone zárolási képernyőjén használhatsz: úgy találod meg, ha lenyomva tartod a zárolási képernyőn, majd megérinted a plusz gombot, és a Photo Shuffle-t választod.

Jelenleg csak az Apple által biztosított galériákat használhatod, vagy a kézzel kiválasztott képekből álló válogatást. Az iOS 17.1-ben lehetőséged lesz konkrét albumokat választani a keveréshez, ami egy hasznos extra testreszabási lehetőséget biztosít.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram