2023. november 28.

Az iPhone 14-ekhez plusz egy év műholdas kapcsolatod ad az Apple

Az Apple egy évvel meghosszabbítja az iPhone 14-ek mellé kínált műholdas szolgáltatást.

Az Apple két év ingyenes segélykérő szolgáltatást kínált műholdas kapcsolaton keresztül az iPhone 14 okostelefonok mellé, amit most plusz egy évvel egészít ki. A műholdas kommunikáció olyan területeken lehet életmentő, ahol egyébként nincs vagy elégtelen a hálózati lefedettség, már, ha olyan országban tartózkodunk, amely támogatja a rendszert.

iPhone

A 14-es széria felhasználói jelenleg az alábbi országokban vehetik igénybe a műholdas SOS szolgáltatást: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Új-Zéland, Portugália, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A műholdas Vészhelyzet – SOS funkció segítségével abban a ritkán előforduló esetben is felveheti a kapcsolatot a segélyszolgálatokkal, ha erre semmilyen más mód nem áll rendelkezésre. Ha hívást kezdeményez vagy szöveges üzenetet küld a segélyszolgálatoknak, és nem tud csatlakozni, mert nincs mobilhálózati vagy Wi-Fi-lefedettség, az iPhone műholdas kapcsolaton keresztül próbál csatlakozni.

Ha műholdhoz szeretne csatlakozni, akkor a szabadban kell lennie, és tisztán látnia kell az eget és a horizontot. A műholdas kapcsolat máshogy működik, mint a mobilhálózatos üzenetküldés és -fogadás.

iPhone

A plusz egy évig aktív, továbbra is ingyenes szolgáltatásra minden olyan iPhone 14 készülék jogosult, amelyet az alábbi országok valamelyikében, 2023 november 15-ig aktiváltak.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram