2023. október 03.

Jöhet a 200 megapixeles zoomkamera?

Szenzorzoomban nyerné meg a Samsung a telefotós versenyt, az S24 Ultra is ez irányban fejlődne.

A Samsung közzétett egy sajtóközleményt azt bizonygatva, hogy megéri a mobilos teleobjektív mögé is méretes, nagy felbontású kameraszenzort helyezni szenzorzoomos képességekkel.

A Mobilarénea cikke szerint egy 200 megapixeles ISOCELL szenzorral például a 2x-es és a 4x-es szenzorszintű zoomfotó is elég jó minőségű lehet, hogy kiváltson egy 2x-es és 4x-es optikai nagyítású kamerát a legújabb mobiltelefonjainál.

zoom

Meglehet, hogy már a Galaxy S24 Ultra rámegy a szenzorzoomos teleobjektívre, csak nem annyira, mint amit a közlemény előrevetít: az Ice Universe szerint 10-ről végre 50 megapixelesre fejlődik a nagyobbik fókusztávolságú zoomegység, viszont tízszeresről ötszörösre csökken az optikai nagyítása.

Ez megfelelő szenzorzoommal nem feltétlenül lenne baj, sőt: 1/3,52"-ről 1/2,52"-re váltva a méretesebb szenzor végre csúcsminőséget szállíthatna, ha nem is olyan jót, amire egy 1/1,4"-es ISOCELL HP3 lenne képes.

Úgy tűnik viszont, hogy a 3x-os teleobjektív marad a 10 megapixeles és 1/3,52"-es szenzornál a következő Samsung csúcsmobil hátoldalán, pedig lenne értelme a sajtóközleményből dolgozni, és két 200 megapixeles kamerát használni, plusz egy 50 megapixeles ultraszéleset.

zoom

A digitális képek szerkesztése és módosítása az internet korszakában egyre fontosabbá vált mind az átlagos felhasználók, mind a szakemberek számára. A technológia fejlődésével, az online platformok és alkalmazások folyamatos növekedésével olyan eszközökre van szükség, amelyek egyszerűen és hatékonyan lehetővé teszik a képek testreszabását anélkül, hogy bonyolult képszerkesztő szoftvereket kellene telepíteni a számítógépre - a legjobb képszerkesztő alkalmazásokról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram