2023. június 12.

Jöhet a képek nélküli Instagram - Ez a Meta válasza a Twitterre

A Meta egyik felsővezetője egy céges megbeszélésen mutatta meg a dolgozóknak a vállalat készülő Twitter-konkurensét. Az új önálló alkalmazás nagymértékben az Instagramra fog épülni, valamint integrálódik az ActivityPub is, a decentralizált közösségi média protokollba. De mi is az a decentralizált közösségi média?

Nézzünk ehhez pár példát:

Tegyük fel, hogy közzéteszel egy bejegyzést magadról, és az azonnal megjelenik a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon és a TikTokon egyszerre! (Itt jelen esetben persze csak a Meta felületeire kell gondolni). Vagy átköltözöl az egyikről a másikra, mondjuk a Facebookról a Twitterre, és az összes ismerősöd és minden tartalom, bejegyzés, amit korábban létrehoztál, fotó, videó, bármi, automatikusan megy veled.

A hamarosan megjelenő alkalmazás, amelyet a megbeszélésen a Meta termékért felelős vezetője, Chris Cox "a Twitterre adott válaszunknak" nevezett, az Instagram fiókrendszerét fogja használni.

META

Az alkalmazás belső kódneve "Project 92", a nyilvános neve pedig a The Verge által is látott belső dokumentumok alapján Threads lehet.

Hallottunk olyan alkotóktól és közszereplőktől, akiket érdekel egy olyan platform, amelyet józanul működtetnek, és amelyről úgy gondolják, hogy bízhatnak benne - mondta Cox, aki egyértelműen Elon Musk Twitter-kezelésére célzott.

Elmondta, hogy a vállalat célja az alkalmazással kapcsolatban a "biztonság, a könnyű használat, a megbízhatóság", valamint annak biztosítása, hogy az alkotóknak legyen egy "stabil helye, ahol felépíthetik és növelhetik közönségüket".

Cox elmondta, hogy már vannak olyan hírességek, akik elkötelezték magukat az alkalmazás használata mellett, valamint Oprah-val és a Dalai Lámával is tárgyalásokat folytatnak.

Az alkalmazás "kódolása januárban kezdődött", és hogy a Meta "amint lehet", elérhetővé teszi az alkalmazást. Természetesen az új platform a vállalkozások számára is fontos új felület lehet.  Annál is inkább, mert itthon az Instagram rendkívül népszerű, amíg a Twitter nem tudott áttörni itthon.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram