2023. szeptember 14.

Jövőre érkezhet az eddigi legolcsóbb MacBook

Óriási hír látott napvilágot az egyik, egyébként erősen kétes megbízhatóságú forrásból a DigiTimes jelentette be, hogy jövőre érkezhet egy olyan MacBook vonulat, amely minden eddiginél olcsóbb lesz.

Az új laptopokat a Google Chromebook hívhatja életre, hiszen a saját kategóriájában rivális nélkül maradtak, így óriásit kaszálnak a körülbelül 200 dolláros gépeikkel.

Ez által igen elszaporodhatnak a MacBookok

Az ilyen jellegű pletykákat komoly odafigyeléssel kell kezelni, hiszen amíg hivatalos források nem erősítik meg a híreket, addig sajnos az is benne van a pakliban, hogy csak egy jól irányzott klikkvadászatról van szó. Maga a hír egyébként nem ördögtől van, hiszen az Apple gépek egyik legnagyobb felvevőpiaca az amerikai oktatási szektor volt, ahol szinte teljesen lecserélődött a számítógépes park az olcsó, viszont ennek ellenére remek minőségű Chromebookokra.

"Ez elsősorban az Apple hibája, a legolcsóbb MacBookok is túlságosan drágává váltak az amerikai iskolák számára. A helyzet kezelése érdekében a gyártó arra próbálja rávenni az amerikai iskolákat, hogy iPadeket vásároljanak helyettük a diákoknak és a tanároknak, ám az ötlet látszólag nem aratott nagy sikert, részben a még azoknál is olcsóbb Chromebookok használhatónak bizonyulása miatt"

- olvasható az ORIGO-n

A Chromebooknak egy óriási problémája van, ami nem más, mint hogy megszűnt a szoftveres támogatásuk, így rengeteget le kellett cserélni belőlük.

Internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram