2023. november 29.

Kopogtatnak a jövő okos háztartási gépei

Még messze vagyunk attól, hogy széles körben használjuk az okos háztartási eszközöket, de folyamatosan nő az érdeklődés irántuk.

Az okosotthonok térnyerésének az adhat majd löketet a jövőben, ha a háztartási gépeket is teljes mértékben be lehet integrálni a rendszerbe. A legnagyobb áttörést a fejlesztésben egyrészt az energiahatékonysági törekvések, másrészt a készülékek öndiagnosztizálási képessége hozhatják el.

Egyszerűbbé tenni a háztartási gépek kezelését és a lehető legtöbb időt megtakarítani a felhasználóknak– ez volt a Hisense célja a háztartási gépek fejlesztése során. Idén ősszel a kínai vállalatcsoport a magyar piacon is elérhetővé tette a Hisense márka intelligens háztartási gépeit.

A kényelmi funkciók hajtják a vásárlást

„Magyarországon még nem olyan elterjedt az okos háztartási gépek iránti kereslet, de folyamatosan nő az érdeklődés irántuk. Azt látjuk, hogy például a nyugat-európai országok előrébb járnak ebben, ami egyrészt annak köszönhető, hogy a magyarok árérzékenyek, az okos háztartási gépek pedig a prémium szegmensben érhetők el. Másrészt annak, hogy a magyar piacnak mindig több idő kell, hogy átvegye a technológiai újdonságokat.”

– mondta Nagy Gábor, a Gorenje-Hisense háztartási nagygépeinek termékmenedzsere. A szakértő hozzátette, tapasztalataik szerint a magyarokat elsősorban a kényelmi funkciók győzik meg, mint például az, hogy a telefonjukban megtalálnak mindent, ami az adott géppel kapcsolatos: a használati utasítást, adatokat, tanácsokat a megfelelő használathoz.

Érintőképernyős hűtő, mosószert adagoló mosógép

A telefonról történő vezérlést a Hisense a ConnectLife ökoszisztéma segítségével biztosítja, amely a gépek műszaki állapotáról is értesítéseket küld a felhasználónak. A hűtők esetében az intelligens diagnosztikai funkció (Smart diagnostic) fokozza ezt, ugyanis a gép öndiagnosztikai vizsgálatot végez és minden talált problémát jelez.

A Hisense hűtőmodelljeinek további érdekessége, hogy olyan is van, amely 21 hüvelykes, érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, így a beállítások mellett fényképnézegetésre és receptek keresésére is lehet használni, de akár üzenőfallá is válhat. Ez a modell képes fél nap alatt 2,2 kg jeget előállítani, amelyhez víztartály helyett közvetlenül a csapot használja. Ezen túlmenően élelmiszerleltár funkcióval is rendelkezik, így hozzá lehet adni az ételeket, a felhasználók megnevezhetik az alapanyagokat és beállíthatják a lejárati dátumokat.

A Hisense a mosás és a mosás-szárítás kategóriáiban is vezetett be új okoskészülékeket, amelyek igazi különlegessége az AutoDose funkció: az automatikus mosószeradagolás technológiája lehetővé teszi, hogy a készülék az előre beállított szennyezettségi foknak és a ruhatöltet súlyának megfelelően automatikusan adagolja a mosószert, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak körülbelül havonta egyszer kell csak feltöltenie a gépet. Ráadásul a ConnectLife alkalmazásban folyamatosan nyomon lehet követni a mosószer szintjét és a felhasznált energiamennyiséget, emellett pedig minden program személyre szabható és kedvenc programként elmenthető.

Okoseszközökből komplett okosotthonok  

Ma már minden otthonban vannak olyan okos eszközök, amelyek a legújabb technológiát alkalmazva működnek és megkönnyítik a felhasználók életét, de a teljes okosotthon kialakítása sem idegen, folyamatosan terjed.

Nagy Gábor úgy véli, hogy ugyan az okosotthon-rendszerben jelenleg a szórakoztató elektronikai cikkek, valamint a biztonsággal és az egészséggel kapcsolatos gépek élveznek előnyt a magyar felhasználók körében, a közeljövőben a háztartási gépek is integrálódnak.

2023.11.24. Hisense sajtótájékoztató a Puskás Arénában, ahol Füle Norbert a Hisense Magyarország ügyvezetője, Nagy Gábor a Hisense Magyarország termékmenedzsere tartott előadást a cég magyarországi jelenlétéről. Az előadás után Hosszú Katinka többszörös olimpiai és világbajnok úszó és Pintér Róbert a Corvinus egyetem oktatója, Nagy Gábor a Hisense termékmenedzsere részvételével és Balog Tamás moderátor vezetésével kerekasztalbeszélgetés zajlott az "okos" otthonok trendjeiről, jövőjéről.

Elképesztő lehetőségek az intelligens háztartási gépekben

A Hisense szakértője szerint a készülékek okosításában nagy lehetőségek rejlenek, amit a gyártók folyamatosan kutatnak. Az egyik legnagyobb áttörés az lehet, ha a gépek műszaki állapotáról még pontosabb kép adható: ez a prediktív karbantartás, vagyis az, hogy az okoskészülékek monitorozzák magukat és ha változást érzékelnek, azonnal jelzik a szerviznek, még akkor is, ha abban a pillanatban tökéletesen működnek.

A fejlesztések célja az energiahatékonyság fokozása, hiszen az ökológiai lábnyom csökkentése kiemelten fontos ebben a szektorban is, így például mosógépek esetében továbbra is a mosási hatékonyság növelése áll majd a középpontban.

A Hisense teljes háztartási gép szortimentje itt található.

Szolgáltatások: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram