2023. október 03.

Legtöbbet letöltött mobilalkalmazások 2022-ben: Mutatjuk a 10 legnépszerűbbet

Ez az áttekintés tartalmazza azoknak a népszerű alkalmazásoknak a listáját, amelyeket minden idők legtöbbször letöltött alkalmazásainak tartanak.

Tegnap megnéztük melyek azok a mobiltelefonok, amelyekből a legtöbb fogyott az egész világon, most pedig adja magát az, hogy megnézzük a legtöbbet letöltött alkalmazások listáját.

Az okostelefonok megjelenésével az alkalmazások használata évről évre növekszik. Egyes alkalmazások népszerűbbek, mint mások, és erről nincs vita, valamint arról sincs, hogy a világjárvány megjelenése is nagy hatással volt az alkalmazások letöltésére.

Az okostelefonok lehetővé teszik számunkra, hogy kapcsolatban maradjunk szeretteinkkel, navigáljunk, felfedezzük az úti célok legjobb látnivalóit és élvezzük az internet nyújtotta szolgáltatások előnyeit bármikor és bárhol. Így nem véletlen, hogy beszámoltunk már a legjobb túrázós, autós, kirándulós appokról. Persze, az is biztos, hogy a képszerkesztők is népszerűbbek mint valaha, de persze nem minden alkalmazás egyforma. Azonban, már szinte mindenre van megoldás, ha okos telefonunk van. Arról, hogy hogyan készíthetünk tökéletes fotókat a nyaralás alatt, ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

alkalmazás

10, Spotify - Letöltések száma: 238 millió

A digitális streaming szolgáltatás 2008-as indulása óta hatalmas hallgatói hálózatot gyűjtött össze. Jelenleg a platform több mint 80 millió zeneszámot kínál - köztük 4,7 millió podcastot -, amelyeket 456 millió globális felhasználó hallgat, több mint 180 piacon.

9, Stumble Guys - Letöltések száma: 254 millió

Tavaly egyetlen játék sem került be a letöltések top 10-es listájára. Most azonban a játékosok el vannak kényeztetve a választékban, hiszen két játékalkalmazás is megmászta a listát.
A Stumble Guys a második legtöbbet letöltött játék a világon, több mint 45 millió letöltéssel megelőzve a harmadik helyezett játékot (Roblox).

8, Facebook - Letöltések száma: 298 millió

Mindössze egy év alatt a Facebook zuhant a rangsorban, 2021-ben a harmadik legtöbbet letöltött helyről esett vissza a harmadik helyre.  A letöltési száma ugyanis a 2021-es 416 millióról 2022-re 298 millióra csökkent.

7, Subway Surfers - Letöltések száma: 304 millió

2021-ben a Subway Surfers volt a világ legtöbbet letöltött játéka, lenyűgöző 304 millió letöltéssel (jóval több, mint a Stumble Guys 254 millió letöltése).  Most pedig csak a Google Play-en a játék átlépte az 1 milliárdos letöltési határt.

6, Telegram - Letöltések száma: 310 millió

Az azonnali üzenetküldő alkalmazás 2013-ban jelent meg először, és kevesebb mint egy évtized alatt figyelemre méltóan erős jelenlétet ért el Ázsiában. A Telegramot főként Indiában használják, amely messze az alkalmazás legnagyobb piaca.  Csak Indiában a Telegramot 2022 januárja és augusztusa között 70,48 milliószor töltötték le.  A második legnagyobb piac Oroszország, ahol 24,15 millió letöltést ért el az alkalmazás.

5, Snapchat - Letöltések száma: 330 millió

A Snapchat elárulta, hogy naponta átlagosan több mint 5 milliárd snapshotot készítenek. 2022 első negyedévében pedig a Snapchatnek összesen 363 millió napi aktív felhasználója volt világszerte.  Annak ellenére, hogy nem a legnépszerűbb közösségi média alkalmazás, a számok azt mutatják, hogy a Snapchatnek nagyon hűséges követői vannak. A felhasználók 34%-a például azt állítja, hogy a Snapchat a kedvenc alkalmazásuk, amikor a barátaikkal lógnak.

Alkalmazás

4, CapCut - Letöltések száma: 357 millió

Első pillantásra meglepő lehet, hogy a CapCut, egy ingyenes videószerkesztő szoftver ilyen gyorsan felugrott a letöltési listák élére.  De ez egy újabb mutatója a TikTok 2022-ben elért fenomenális sikerének. A CapCutot nem csak a TikTok anyavállalata készíti, de leginkább a TikTok-videók szerkesztőjeként használják.

3, Whatsapp - Letöltések száma: 424 millió

2022-ben a Whatsapp tovább szilárdította pozícióját a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő platformjaként.  A Facebook népszerűségének csökkenése ellenére a Whatsapp 2022-es sikere minden bizonnyal enyhíti a csapást.
2022 áprilisában a Whatsapp globális havi aktív felhasználói száma meghaladta a 2 milliárdot.  Ha figyelembe vesszük, hogy amikor a Facebook 2014-ben 19 milliárd dollárért megvásárolta a Whatsappot, ez a szám 450 millió volt, a növekedés üteme elég rendkívüli.

2, Instagram - Letöltések száma: 548 millió

Az Instagramnak sikeresen sikerült megőriznie pozícióját ezen a versenypiacon.  A 2021-es évben is a második helyen állt, abban az évben 545 mn letöltéssel. Lenyűgöző, hogy a platformnak 2022-ben még ezt a gyors növekedési ütemet is sikerült fokoznia.

1, TikTok - Letöltések száma: 672 millió

A legkövetkezetesebben magasan teljesítő alkalmazás díját azonban a TikTok kapja.  Miután a TikTok 2021-ben megszerezte a letöltések terén a vezető helyet, 2022-ben is ugyanilyen fenomenális sikert ért el.  A rendkívül népszerű platformnak még növelni is sikerült a letöltések számát az előző évhez képest, a 2021-ben elért 656 millió letöltésre építve.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram