2021. április 22.

Legyen okos a tévéd (is)!

Melyik volt előbb? Az okostelefon vagy az okostévé? Az alább következő írásomból kiderül.

Manapság divat, hogy legyen minél több eszközünk okos. Ezek között szerepel már egy ideje a tévénk is. Mit is jelent ez pontosan? Az okostévé (Smart TV) szinte mindenben egyezik a régebbi készülékekkel, viszont nagy előnye, hogy olyan operációs rendszerrel működik, mint a számítógépünk, vagy az okostelefonunk. Ezért nagyon egyszerű ezekkel az eszközökkel összehangolni ill. az internetet is könnyű elérni.

Mennyivel több egy okostévé a hagyományosnál?

Ha holnap bementek egy boltba tévét venni, valószínűleg azzal találjátok magatokat szemben, hogy 99%-ban okostévé szerepel a kínálatban. Miután kiválasztottátok a nektek leginkább tetszőt, haza mentek és eszetekbe jut, hogy ezen a masinán több funkció is van, hiszen okos. Lássuk, mik is ezek!

  • Az okostévé tényleg úgy funkcionál, mint egy számítógép, így könnyű vele az online tartalmak böngészése.
  • Könnyedén tölthetsz le vele applikációkat, akárcsak az okostelefonodra.
  • Pörög rajta a Youtube, NetFlix, Facebook és a legnépszerűbb alkalmazások, amiket mindenki imád.
  • Ugye ti is szoktatok családi képeket, videókat visszanézni a tévén? Ha nem, akkor most itt az alkalom, a Smart TV ugyanis ezt is tudja. Bármikor csatlakoztathatod a számítógépedet, telefonodat vagy éppen tabletedet, és együtt élvezheted a családdal a régi pillanatokat, mint pl: egy régi ballagás, közös szülinapozás, vagy apa első szörfözős esése a Balatonon.

Csatlakozni is épp olyan egyszerű, mint az asztali gépünkhöz vagy a laptopunkhoz. A menüben könnyedén elővarázsolhatjuk a hálózati kapcsolatokat, amin belül választhatunk kábeles (LAN) kapcsolatot vagy kábel nélkülit (WiFi). Ez nem igényel különösebb dörzsöltséget, hála az égnek, hogy okostévénk van!

A legtöbb esetben már HDMI és USB port is van a készülékeken, hogy a felhasználó mindennel össze tudja kapcsolni a frissen vásárolt, még új illatú Smart TV-jét.

Összességében az okostévé azok számára a leghasznosabb, akik az online felületeket a tévén szeretnék böngészni és ehhez nem akarják felesleges kábelekkel, sok időt igénybe vevő szereléssel összekapcsolni a számítógéppel vagy laptoppal.

A legnépszerűbb alkalmazások okostévéhez

Fizetős filmes szolgáltatások

Netflix
Manapság nagyon sokan itt nézik a divatos, új filmeket és sorozatokat, amit futószalagon kínál fel a szolgáltató. A hazai online filmes streaming piac vezetője.

HBO GO
Előfizetheted önállóan is, de a kábeltévés HBO csomagod mellé is kaphatod. A Netflix egyik legnagyobb vetélytársa a hazai piacon, hiszen itt is nagyon népszerű sorozatokat, filmeket és gyerekműsorokat találhat a szolgáltatásra előfizető.

Amazon Prime Video
A harmadik nagy szereplője a hazai filmes szolgáltatóknak. Egyelőre még viszonylag kevés szinkronizált vagy magyarra feliratozott tartalommal rendelkezik, de ezek száma folyamatosan növekszik.

Disney+
Egy online streaming szolgáltatás, ahol hagyományos Disney vagy Pixar animációs meséket vehetünk szemügyre.

Apple Tv+
A technológiai óriás 2019-ben indította el saját videó csatornáját, amit a versenytársakhoz képest több elektronikai eszközre kiterjesztettek és megközelítőleg 100 országban (köztük hazánkban is) tettek elérhetővé. Műsorkínálatában hasonló a versenytársakéhoz, jellemző sajátossága a sok saját gyártású magas minőségű sorozat.

További hasznos alkalmazások

Plex
Ez a népszerű alkalmazás egy helyre gyűjti és rendszerezi a különböző eszközeiden elérhető médiatartalmakat.

Spotify
A zenei streaming főszereplője. Aki tévén keresztül szeretne zenét játszani vagy zenét keresni, azoknak nagyon hasznos alkalmazás. Akárcsak az okostelefonodon vagy laptopodon, itt is bejelentkezhetsz a Spotify-fiókodba, és elérheted ugyanazokat a dalokat, lejátszási listákat és könyvtárakat. A szolgáltatás ma már több, mint 40 millió dalt kínál, ami naponta további ezrekkel bővül.

VLC Media Player
Jól jöhet, ha valamilyen videót vagy esetleg hangfájlt akarsz lejátszani, mert az ingyenes, nyílt forráskódú VLC szinte bármilyen médiafájllal képes megbirkózni.

Google Stadia
Az elektronikus játékok szerelmeseinek jó hír, hogy a legújabb LG tévéken már csak egy kontrollerre és erre az alkalmazásra van szükség ahhoz, hogy a legnépszerűbb játékokkal tévén keresztül is játszhassanak. Így nem lesz szükség drága játékkonzol megvásárlására, elég, ha a Stadia felhőalkalmazását használjátok.

A leírtak alapján bízom benne, hogy sikerült kicsit közelebb jutnotok ahhoz, hogy érdemes-e okostévét választanotok. Már biztosan kifúrta az oldalatokat az írásom elején feltett kérdés. A végére elárulom, az okostelefon volt előbb.

Most a legjobb áron itt vehetsz okostévét.

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram