2023. november 19.

Az Apple szerint a Mac 8 GB-nyi RAM-ja olyan, mint ha 16 GB lenne

Kevés lenne a 8 giga RAM? Az Apple M3 rendszerchippel szerelt egyes Macbook Pro rendszereit az elmúlt napokban egy olyan kritika érte, hogy az alapkonfiguráció által biztosított 8 GB-os rendszermemória nem éppen sok.

RAM

Ennek bővítésére a váráslás után nem igazán van mód, hiszen tokozásra forrasztott komponensről van szó. A potenciális ügyfélnek tehát már az elején tudnia kell, hogy mennyi rendszermemóriára van szüksége, mivel később ezen szinte lehetetlen módosítani - az új M3-as MacBook bejelentésről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A MacRumors megemlített egy interjút, amelyben Lin YilYi, kínai tartalomkészítő kritizálta a 8 GB-nyi RAM kapacitást, de Bob Borchers, az Apple marketingért felelős alelnöke jelezte, hogy az egyes rendszerek memóriakapacitása nem hasonlítható össze. Sőt, a vállalat szóvivője odáig ment, hogy 8 GB-nyi kapacitás az Apple gépekben valószínűleg hasonló más rendszerek 16 GB-nyi kapacitásával.

RAM

A fentiek egészen szürreálisnak tűnnek, főleg annak tudatában, hogy az Apple semmilyen bizonyítékkal nem állt elő arra, hogy miért is használnák jóval hatékonyabban a rendszermemóriát.

Ugyan az operációs rendszer memóriakezelése okozhat némi differenciát, de több gigabájtnyi eltérés egyszerűen kizárható, ha feltételezzük, hogy egy szoftver portja mindenhol hasonlóan jól optimalizált. Ha nem az, akkor ott igazából nem az operációs rendszer okozza az eltérést, hanem az adott program optimalizálatlansága. Azonban ne legyen kétségeink, az Apple gépei internetezésre, munkára, sőt még 4K videó-vágásra is bőven használhatóak akár 8 GB RAM-al is.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram