2023. szeptember 15.

Magyar fejlesztésű horrorjáték lehet a műfaj új sztárja

Sokszor szeretjük azt gondolni mi magyarok, hogy mindenhez van valami közünk. Ez azért sok esetben erős túlzás de szerénykedni sincs okunk, hiszen kis létszámunk ellenére elég sok helyen vannak olyan zsenijeink, akik méltóképp képviselik hazánkat.

A játékfejlesztés világában ritkán hallunk olyan magyar üdvöskéről, akire büszkék lehetünk. Ez a mintázat most megtörni látszik, ugyanis Dubi Ádám bemutatta legújabb horrorjátékának előzetesét, amitől konkrétan lefagytunk egy pillanatra. Valamiért, ha az ember saját nyelvén látja a plakát-feliratokat, táblákat, talán eggyel még jobban bele tudja képzelni magát képzelni, mint a szokásos amerikai környezetben bolyongó főhősök bőrébe.

 A CHORDOSIS lehet az új magyar Silent Hill?

Még ha nem is mindig szerencsés így hasonlítgatni, azért elkerülhetetlen, hogy a nagy ikonikus horrorjátékokat ne vegyük figyelembe, amikor egy magyar produktum nemzetközi szintre lép ezen a területen. A videóban látható környezet egyértelműen utal a méltán híressé vált klasszikus Silent Hill környezetére. Rothadó fákat, sűrű bokrokat és ironikus feliratokkal ellátott óriásplakátokat láthatunk mindaddig, amíg el nem kezd bedurvulni a dolog.

Amit már most jól láthatunk, hogy a fókuszpontokkal kifejezetten jól játszik, mondjuk ahol épp lövéseket ad le a fegyverrel. Jó látni végre, hogy nem minden egyformán van megrajzolva, hanem csak azok a távolságok élesek, amelyeket valóban látunk, ahogy ez az életben is van.

Sajnos a megjelenésről még nincs információnk, de ezeket a játékokat mindenképp várjuk még idén!

Internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram