2023. augusztus 25.

Év végéig megerősítik a Messenger titkosítását

A Meta Messenger üzenetküldőjére elég sok panasz érkezett az elmúlt időszakban, miszerint biztonság szempontjából nem a legerősebb.

Mielőtt a tömeges elvándorlás bekövetkezett volna, a Meta megígérte, hogy az év végéig változtat ezen és megerősített titkosítást fog kapni az applikáció. Szerencsére minden jel arra utal, hogy sikerül tartaniuk magukat az ütemtervhez.

Jövőre biztonságosabb lesz a Messenger

Az azonnali üzenetküldő használata jövő év elejétől sokkal biztonságosabb lesz, amely egyértelműen remek hír nekünk is és a Metának is. Akiknek nem jó hír, azok az autoriter rezsimek és a bűnüldöző hatóságok, hiszen így a rendszerellenes munkálatok és a bűnszövetkezetek kommunikációja is sokkal titkosabbá válik, nem csak a törvénytisztelő állampolgároké.

"A Messengerbe érkező végpontok közti titkosítás (angol rövidítése E2EE) implementálása nem volt éppen sétagalopp a Meta számára, de legalábbis a cég eleve meglehetősen későn ugrott fel erre a vonatra, és csak tavaly tette elérhetővé - akkor még opcióként - a technológiát, melyet most a cég blogposztja alapján több millió felhasználó számára tettek alapértelmezetté"

- olvasható a HWSW oldalán.

Ez a fajta végponti titkosítás több európai országban is felháborodást váltott ki, többek között Nagy-Britanniában és Spanyolországban is. Mindkét ország egyöntetűen ellenezte a chatüzenetek titkosítását, ők a gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések problémakörével álltak elő, miszerint a pedofiloknak és a zaklatónak is sokkal könnyebb dolguk lesz így.

Mobilinternet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram