2023. június 26.

A Microsoft már mesterséges intelligenciával küzd a fenntartható jövőért

A legfrissebb fenntarthatósági jelentés szerint a technológiának az eddigieknél is jelentősebb szerepe lesz abban, hogy minden szervezet fenntarthatóbban működhessen.

Microsoft

A Microsoft eddig 1 milliárd dollárt fektetett zöld megoldások kifejlesztésébe, de a jövőben is készek hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez, amely a fenntarthatósági piacok gyorsabb kiépülését, a munkavállalók képzését és a károsanyag-kibocsátás megbízhatóbb mérését szolgálja.

Maga a vállalat 2022-ben nagy lépéssel került közelebb 2030-ra kitűzött fenntarthatósági céljai teljesítéséhez: miközben 18 százalékos forgalomnövekedést ért el, számottevően csökkentette kibocsátásait.

 

A Microsoft nemrégiben közzétett 2022. évi Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Jelentéséből kiderül: a tavalyi évet az innováció, az együttműködések és a vállalat céljai mentén történt jelentős előrehaladás jellemezte. A nyilvános eredmények azt mutatják, hogy a Microsoft képes volt az ügyfeleit, a partnereit, ezen keresztül pedig az egész társadalmat támogatni egy fenntarthatóbb jövő megteremtésében.

2022 volt a hatodik legmelegebb év az emberiség történetében. A szélsőséges időjárás ijesztő gyakorisággal okozott pusztító szárazságot, erdőtüzeket, éhínséget, áradásokat, hőhullámokat világszerte. A klímaváltozás ma nagyobb befolyással van a mindennapokra, mint valaha, és ahogy a bolygó melegszik, egyre többször lehet tapasztalni ennek az ökoszisztémára és a közösségekre kifejtett negatív hatásait.

A Microsoft ugyanakkor derülátó a globális gazdaság dekarbonizációját illetően, és bízik abban is, hogy törekvései széles körben visszhangra találnak. A vállalat három területen tervez további befektetéseket eszközölni a klímaválság leküzdése érdekében: újabb, mesterséges intelligenciára alapuló megoldások fejlesztése, a fenntarthatósági piacok gyorsabb kiépülésének támogatása, valamint a károsanyag-kibocsátás mérését szolgáló eszközök kifejlesztése terén. A jelentés szerint, az évtizedünk a további innovációkról és az újabb kezdeményezésekről fog szólni, amelyekben többek között a nagyobb fenntarthatóság érdekében alkalmazott mesterséges intelligencia és az új együttműködések fognak hangsúlyos szerephez jutni.

A Microsoft globális nagyvállalatként, felelős vállalati polgárként és technológiai innovátorként elkötelezett a fenntarthatóság mellett.

A mesterséges intelligencia újításai kihívás elé állítják az emberi civilizációt, és sokakban felmerül a kérdés: Vajon az MI legyőzheti az emberi civilizációt?  Ebben a cikkben megvizsgáltuk az MI potenciális fenyegetéseit és a kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznünk.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram