2023. július 08.

Indul a Meta Quest+, az előfizetéses VR-szolgáltatás

Indul a Meta Quest+, ami hasonló lesz a Game Pass-hoz, vagy épp a PlayStation Plus-hoz, azaz előfizetéses alapon kapnak havonta játékokat a gamerek.

Ha már megszoktuk, hogy az előbb említett játékstreaming lehetőségeken kb 100 játék közül választhatunk, itt havonta kettő darabbal érdemes számolni. Az egész VR-gaming, mint műfaj nem annyira elterjedt, egyelőre még óriási luxusnak számít. A programokat a Meta Quest Store-on keresztül lehet majd elérni. A havonta 7,99 dollárba (vagy évente 60 dollárba) kerülő szolgáltatásban a Quest 2, a Quest Pro és az ősszel megjelenő Quest 3 eszközök támogatottak.

Meta Quest+ a VR gaming legújabb üdvöskéje

A két júliusi játék pedig a Pixel Ripped 1995 és a Pistol Whip elnevezésű FPS. Eztán augusztusban a Walkabout Mini Golf sportjáték kap helyett, illetve a Mothergunship: Forge. Ha ezek a nevek nem mondanak semmit, nem kell rosszul éreznünk magunkat, hiszen egyelőre ott tartunk, hogy örülhetünk neki, hogy legalább valami készül ezekre a platformokra is. Az, hogy felsőpolcos játék ilyen felületen jelenjen meg, arra azért még kell várnunk.

meta

Ettől függetlenül azért vannak jó hírek is, hiszen a cég nem oly rég jelentette be, hogy a Stranger Things VR, az Assassin's Creed és a Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord játékok is hamarosan napvilágot látnak a virtuális valóságban, szóval vannak jó kilátások azért.

"A konkurensek oldaláról nemrég az Apple lépett erősebbet a VR-ban és metaverzumban hódítani kívánó Metával szemben, amikor nemrég bemutatta a Vision Pro nevű, 3499 dollárba kerülő kiterjesztett valóságú headsetet. Ugyan a cupertinóiak fejlettebb technológiát tettek le az asztalra, a 499 dolláros Quest 3 headset jóval olcsóbb lesz a 3499 dolláros Vision Pro-hoz képest, így szélesebb felhasználói bázis számára jelenthet hozzáférhető alternatívát."

- hangsúlyozta korábban Mark Zuckerberg.

A Meta már a kezdetektől fogva próbálja erős helyre pozicionálni magát a VR csatában, illetve a kiterjesztett valóság piacán. Évente több millió dollárt ölnek a fejlesztésbe, mondván ez a jövő. Az Apple eszköze jóval drágább, ettől függetlenül komoly konkurenciát jelent Zuckerbergék számára.

"Ugyan a Metának voltak korai sikerei a VR-játékok területén, de nehezen tud betörni a prémium kategóriába, ahol az Apple sokkal erősebb lehet a jövőben."

- olvasható a HWSW oldalán.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram