2023. június 09.

Figyelmeztet bennünket a telefonunk, ha meztelen képet kapunk

A hét elején jelent meg a legújabb iOS frissítés az Apple mobilokra, amelyről napról-napra egyre többet tudunk, ahogy a felhasználók elkezdik tapasztalni az újításokat.

Természetesen a cég előre felvázolta a fontosabb dolgokat, de mivel rengeteg minden történt, ezért nem került felsorolásra az összes újdonság.

Az iOS 17 egyik újítása, hogy elérhetővé tették az „érzékeny tartalom” figyelmeztetést, ami szól a felhasználónak, mielőtt meztelenséget tartalmazó videót, vagy fotót nyitna meg.

meztelen ijedt

Az AirDrop, a Messenger és a Facetime appok rendelkeznek ezzel a funkcióval, ami elsőre elég nevetségesnek tűnhet, de mivel a cyberbullying korában élünk, erre hatalmas szükség van. Még ha minket esetleg nem is zavar meg egy meztelen kép, gyermekeink megóvása érdekében kritikus lehet egy ilyen kiegészítés.

Ha ilyesmit észlel egyszerűen választás elé állít minket, hogy szeretnénk-e megnézni, vagy nem. Mindemellett egy segítségkérő lehetőség is opció, de egyelőre még nem tudni, ez mire szolgál. Ezen tartalmak elemzése a készüléken történik, az internetre tovább ezek nem kerülnek fel.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram