2023. július 11.

Mit csinálj a régi okostelefonoddal? 5 tipp az újrahasznosításra

Az okostelefonok folyamatosan fejlődnek annyira, és pár év használat után lecseréljük őket. Ha nem adod el, vagy csak újrahasznosítanád a régi készüléked, akkor mutatunk pár remek tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan hasznosíthatod újra, hogy segítse a mindennapjaid.

Ha van egy használaton kívüli okostelefonod, legyen az iPhone vagy Android telefon, sokféle érdekes dologra használhatod újra a régi telefonokat, hogy ismét hasznossá váljanak, a legtöbb ilyen megoldásnál nincs is szükséged másra mint egy régi mobiltelefonra és internet hozzáférésre.

okostelefon

1, Alakítsd át a régi okostelefonodat biztonsági kamerává

Az egyik legjobb módja annak, hogy újrahasznosítsd az régi okostelefonodat, az az, hogy biztonsági kamerává alakítod át. Ehhez letölthetsz olyan alkalmazásokat, mint az Alfred Home Security Camera, a Wyze (Android, iOS) vagy az AtHome Camera.

Ezekkel az alkalmazásokkal használhatod az régi telefonodat webkameraként vagy babafigyelőként is. Beállíthatsz mozgásérzékelést is, hogy felvegye a kamerába kerülő mozgásokat.

Először telepítsd az Alfred alkalmazást mindkét telefonra, az régire és az újra. A régi telefonon jelentkezz be ugyanazzal a Google-fiókkal, amellyel az Alfredhez regisztráltál. Válaszd ki a régi okostelefonon a kamera módját, és a másik okostelefonon pedig a megtekintés módot.

Ennyi! Most használhatod az régi telefonodat biztonsági kameraként. Csak helyezd el a készüléket valahol magasan a szobában, hogy jó rálátása legyen az egész területre.

2, Használd a régi telefont dedikált zenelejátszóként

Ha szereted a zenét, használhatod az régi telefonodat kizárólagosan zenelejátszóként. Csak töltsd fel a telefonodat az összes kedvenc daloddal, és csatlakoztasd egy jó hangszórópároshoz. Használhatsz olyan alkalmazásokat is, mint a Spotify, a Pandora vagy a YouTube Music, hogy zenét streamelj az internetről, amikor csak akarod.

3, Alakítsd át távirányítóvá

Használhatod a régi telefonodat távirányítóként is. Csak tölts le egy olyan alkalmazást, mint az Unified Remote, a Universal TV Remote vagy a Galaxy Universal Remote. Ezek az alkalmazások beépített infravörös szenzorokat használnak az okostelefonod átalakításához távirányítóvá. Ha van a telefonodban infra, akkor ezekkel az alkalmazásokkal irányíthatod a számítógépedet, a televíziódat, a médialejátszódat és még sok mást.

okostelefon

4, Alakítsd át a régi Androidos telefont autós kamerává

Mindig gondolkoztál azon, hogy kellene egy menetrögzítő kamera? Ha igen, de még sosem szántad rá magad, akkor van egy jó hírünk, erre is tökéletesen megfelel a fiókba lapuló eszköz. Ugyanis rengeteg alkalmazás van, aminek segítségével használhatod a régi telefonodat autós kameraként. Csak tölts le egy autós kamera alkalmazást, mint például a DailyRoads Voyager, az AutoGuard BlackBox vagy a Droid Dashcam.

Ezekkel az alkalmazásokkal rögzítheted az utazásodat, és akár videofelvételeket is menthetsz.

5, Használd a régi okostelefont Google Home-ként

Egyre nagyobb népszerűséget élveznek már világszerte az okosotthonok, ezért az sem meglepő, hogy Magyarországon is egyre többen döntenek, hogy leendő ingatlanjukat egy ilyen szisztémára építik fel az automatizálás érdekében, erről a témáról ITT írtunk bővebben. A régi telefonodat egy pillanat alatt Google Home-ká alakíthatod át.

Csak szereld fel az telefonodat egy állványra, és állítsd be az "Ok Google észlelést". Ez lehetővé teszi, hogy az telefonodat Google Home-ként használd.

Rengeteg hasonló megoldás létezik, ezeket érdemes végiggondolni, felesleges kamerát venni otthonra, ha csak a gyerekszobát szeretnéd megfigyelni, hiszen egy pár évvel ezelőtti készülék még tökéletes lehet erre. Valamint persze ott van még az a lehetőség, hogy okosotthon vezérlővé alakítsuk. Így ha még csak ismerkedsz az automatizálással ingyen próbálhatod ki, mire is való ez az egész.

Ki tudja, talán még olyan új felhasználási módot is találsz a régi telefonodnak, amire nem is gondoltunk. Szóval, mire vársz még? Kezdd el még ma, és találj új felhasználási lehetőségeket a régi okostelefonodnak.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram