Mit főzzünk hétvégén? Ebben is segít a Netflix

Az a mondás járja, hogy egy egészséges párkapcsolatban történő időtöltés minimum 70%-a abból áll, hogy a párok egymást kérdezgetik, hogy „mit együnk?”.

Ez persze nyilvánvalóan egy aranyos túlzás, de azért, ha visszatekintünk egy pár napra, vagy hétre, biztosan okozott már nem egyszer fejtörést a megfelelő étel kiválasztása.

Milyen a jó, otthon elkészíthető étel?

Először is külön kell szednünk a hétköznapokat és a hétvégét. Hétfőtől péntekig általában kizárólag olyan férhet bele, ami a konyhába való belépéstől az utolsó kanál elmosásáig belefér 60 percbe. Hétvégén, illetve lazább home office-os napokon lehet ennél nagyobbakat vállalni, persze olyanoknak, akik szeretik a konyhai kihívásokat. A legtöbb ételt otthoni körülmények között is viszonylag jól el lehet készíteni, nagyon sok mindent meg lehet ’hackelni’ egy átlagos gáztűzhelyen alapfelszereltség mellett.

Hogyan segíthet a Netflix ebben?

A Netflix bármennyire is hihetetlen, nem fogja megfőzni helyettünk az ételt, legalábbis egyelőre még nincs ilyen beépített funkciója, de mióta ekkorát fejlődött az AI és a robotika, nem merünk olyan kijelentéseket tenni, hogy sosem lesz erre példa. Amíg ez nincs így, addig olyan főzős műsorokat tud kínálni számunkra, amik segíthetnek abban, hogy legyen ötletünk és receptünk általunk is elkészíthető ételekhez.

Ha nincs időnk: „Nadiya konyhája

A két évvel ezelőtt megjelent sorozat főszereplője Nadiya Hussain aki

„ízes trükköket, egészséges alapanyagokat és gyorsan elkészíthető finomságokat kínál korunk időhiányban szenvedő családjainak.”

– olvasható a Netflix oldalán

Itt nem kell arra gondolni, hogy saját maga által őrölt búzalisztből a holdfény sugara alatt gyúrja tökéletesre a spagetti tésztát. Jamie Oliver nyomán 15-20 perc alatt összedobható, akár konzervekből összeválogatott alapanyagokból dolgozik, mégis mindig van valami különlegesség, egy kis csavar, egy kis érdekesség. Továbbá van egy ismeretterjesztő vonulata is a sorozatnak, hiszen 1-2 alapanyag származását is bemutatja, sokszor elég kendőzetlen módon.

Ha nincs időnk, de szeretjük a vetélkedőket: „Az egyszerűség jegyében

A veterán Netflixeseknek nem kell bemutatni Antoni Porowski-t (a Queer Eye gasztro-felelősét), aki az előbb említett sorozatban a kiválasztottak átalakítása során az ételekért felelt. Már ott is arról szólt a fáma, hogyan lehetne minél egyszerűbben izgalmas ételeket készíteni. A legtöbb rész az USA-ban játszódott, ahol, mint köztudott, a főzés egyáltalán nem divat, ezért számunkra meglepő lehet, hogy egy paradicsomos tésztán mit kell megtanulni.
Ebben a műsorban hétköznapi emberek versenyeznek gyorsan elkészíthető ételekkel, szóval innen is lehet lesni jó kis ötleteket, hogy ne mindig a bolognai-csirke+rízs-rántotthús háromszögben mozogjunk.

Merészebbeknek: A konyhafőnök asztaláról – Pizza

A pizza a mai napig az egyik legnépszerűbb étel, hiszen laktató, variálható, mindenki megtalálja kedvencét és ezer arccal rendelkezik. A mondás úgy tartja, hogy a jó pizza nagyon jó, de a rossz pizza is jó. Persze jól el lehet rontani, főleg otthoni körülmények között, de kis odafigyeléssel és türelemmel eljuthatunk olyan szintre, hogy nem lesz kedvünk többé rendelni.

Ha már az ember mindenféle YouTube videóval kiképezte magát, akkor érdemes megnézni ezt a sorozatot, innen rengeteg tippet/trükköt leshetünk el.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram